Olsen rører ikke renten

Norges Bank holder styringsrenten uendret på 0,5 prosent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– En samlet vurdering av ny informasjon tilsier at styringsrenten holdes uendret på dette møtet, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en pressemelding.

Norges Bank understreker at utviklingen siden mars ikke avviker vesentlig fra anslagene i forrige pengepolitiske rapport.

– Konsumprisveksten holder seg oppe, men en sterkere krone vil kunne bidra til en litt raskere nedgang i prisveksten enn anslått i mars. På den andre siden kan økningen i oljeprisen redusere usikkerheten og bidra til noe høyere vekst i norsk økonomi, skriver Norges Bank i en pressemelding.

Dette er helt i tråd med ekspertenes spådommer tidligere i dag.

– Selv om en av analytikerne spurt av Reuters tror på rentekutt i dag tror jeg vi trygt kan slå fast at styringsrenten forblir 0,5 prosent. Først og fremst fordi Norges Bank så ettertrykkelig har presisert at de skal gå sakte fram. Og at det skal store overraskelser til for at de endrer rentesyn, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea i en morgenrapport.

Heller ikke Øystein Dørum, sjeføkonom i DNB, eller Kari Due-Andersen, sjeføkonom i Handelsbanken, trodde på et rentekutt i dag, ifølge NA24.

Les også:

Hva om det ble negativ rente?

Nordea senker renten

Olsen setter ned renten til 0,50 prosent

Storebrand senker renten til 1,95 prosent

Personvernpolicy