– Bruk så lang tid som mulig på å betale studielånet

Den flytende renten på studielånet er på 1,913 prosent. Det er den laveste flytende renten i Lånekassen noensinne.
Den flytende renten på studielånet er på 1,913 prosent. Det er den laveste flytende renten i Lånekassen noensinne. Foto: Lånekassen

Daglig leder hos Finansportalen, Elisabeth Realfsen, mener man bør nedbetale andre lån før man bekymrer seg for studielånet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1. mai ble den flytende renten på studielån hos Lånekassen 1,913 prosent. Dette er den laveste flytende renten i Lånekassen noensinne.

481 900 av Lånekassens tilbakebetalere har flytende rente på studielånet sitt, mens 145 700 har fast rente. Tre av fire kunder som betaler på studielånet sitt har flytende rente, ifølge Lånekassen.

Elisabeth Realfsen, daglig leder og redaktør i Finansportalen.no. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Elisabeth Realfsen, daglig leder og redaktør i Finansportalen.no. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Bruk så lang tid som mulig på nedbetaling av studielånet ditt, sier daglig leder i Finansportalen, Elisabeth Realfsen, til NRK.

Finansportalen er en tjeneste fra Forbrukerrådet, som skal gi forbrukerne makt og mulighet til å ta gode valg i markedet for finansielle tjenester.

Realfsen mener man bør prioritere andre lån som har høyere rente først.

– Kredittkortgjelden bør gå først, siden renta der kan være skyhøy. Huslån skal man også ha høyt på lista siden man ofte der må stille med verdier som sikring for lånet. Det gjør man ikke med studielånet, det dør med deg.

10 til 17. juni er den neste perioden man kan binde renta hos Lånekassen.

Les også: Nytt kutt gir rekordlav rente på studielån

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus