Pengerådene unge ikke bør spørre foreldrene om

Shopping er det samme, men mye annet ved økonomien har endret seg på en generasjon. Så det kan hende du får best råd ved å spørre noen andre enn foreldrene dine. Foto: GettyImages
Shopping er det samme, men mye annet ved økonomien har endret seg på en generasjon. Så det kan hende du får best råd ved å spørre noen andre enn foreldrene dine. Foto: GettyImages

– Unge i dag har helt andre økonomiske utfordringer enn det foreldrene hadde. Mer gjeld og stort sparepress.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke alltid du bør henvende deg til mor og far når du har spørsmål om økonomiske problemstillinger, mener ekspertene.

– Det er nok flere økonomiske utfordringer unge i dag står overfor enn dem for 20 år siden, sier Maria Setsaas, forbrukerøkonom og ansvarlig for sosiale medier ved Danske Bank.

For det er liten tvil om at både samfunnsøkonomi og privatøkonomi har endret seg vesentlig fra forrige generasjon til dagens generasjon.

Dermed kan det på mange måter også være vanskelig å få god nok økonomisk veiledning dersom unge søker hjelp hos sine foreldre.

Det mener Kristina Picard, forbrukerøkonom hos Storebrand.

– Det er helt naturlig at man stoler mest på kjente når man er i ukjent farvann. Det er ikke unaturlig at spesielt unge spør familie om økonomi, det er jo de voksne i familien som skal lære oss mye om livet. Men det kan også bety at en del vranglære om økonomi går i arv, sier Picard.

Les også: Kvinner kan mindre om økonomi

– Vær kritisk når du søker råd

– Samfunnet forandrer seg, og også regler for pensjonssparing og boliglån. Dette er ikke nødvendigvis den eldre generasjonen oppdatert på, mener Kristina Picard, forbrukerøkonom hos Storebrand. Foto: Storebrand
– Samfunnet forandrer seg, og også regler for pensjonssparing og boliglån. Dette er ikke nødvendigvis den eldre generasjonen oppdatert på, mener Kristina Picard, forbrukerøkonom hos Storebrand. Foto: Storebrand

Picard mener at det ikke er alle foreldre som er gode, økonomiske forbilder:

– Det har jeg sett mange eksempler på. Men like viktig så endrer samfunnet seg, så også regler for pensjonssparing og boliglån, for eksempel. Dette er ikke nødvendigvis den eldre generasjonen oppdatert på, hevder Picard.

Et annet eksempel er at mange lever lenger som samboere enn før:

– Andelen samboere i forhold til gifte har økt gradvis fra 1980-tallet. Samboerøkonomi er et veldig viktig tema, fordi det kan få så store konsekvenser om en av partene kommer skjevt ut fra starten, men dette kan ikke alltid foreldregenerasjonen så mye om, mener forbrukerøkonomen.

Hennes råd er derfor å spørre flere om økonomisk veiledning:

– Gjerne venner som er i en lignende situasjon, som har erfaring med det du lurer på, men gjerne også familie og uavhengige eksperter, sier Picard mens hun understreker:

– Uansett hvor du søker råd, skal du være litt kritisk til kilden. Tenk for eksempel om det er noen som ønsker å selge deg noe, eller har noe spesielt å tjene på at du følger deres råd.

Les også: – Unnar ingen å hamna i Luksusfellen

Nye økonomiske utfordringer for dagens generasjon

De unge i dag møter helt andre økonomiske utfordringer enn det foreldrene deres gjorde.

Her er fem økonomiske utfordringer som er særlig gjeldende for de unge i dag:

1. MÅ SPARE MER TIL PENSJON

Hvor stor pensjonen blir, har i mye større grad blitt hver enkelts ansvar. Etter at pensjonsreformen ble innført i 2011, tjener du opp pensjon fra du er 13 til 75 år, mens du tidligere fikk pensjon fra dine best betalte år i arbeidslivet, sier Picard.

Nå tjenes pensjonen opp av all inntekt som innberettes skatteetaten, derfor lønner det seg å jobbe fulltid og i så mange år som mulig, hvis du ønsker best mulig pensjon senere, opplyser forbrukerøkonomen.

– I 2006 ble det innført såkalt obligatorisk tjenestepensjon, så dette er fortsatt en ganske ny ordning som ikke nødvendigvis foreldrene har så god greie på, forteller Picard.

Nå er det også stadig flere nordmenn som er over på innskuddspensjon, mens ytelsespensjon var mer utbredt tidligere, mener hun.

– Den viktigste forskjellen er at utbetalingene fra folketrygden per år blir mindre fordi vi lever lenger, og at vi må regne med å spare mer til pensjon selv.

Les også: Fire av ti går i pensjon med boliggjeld

2. MYE MER GJELD

Boligprisene, og dermed også gjelden vår har endret seg mye fra tiden da foreldregenerasjonen skulle inn i boligmarkedet.

– Forrige generasjon har nytt godt av en historisk god periode i norsk økonomi, samtidig som det har vært veldig gunstig å eie bolig. Men nå har vi en situasjon der vedvarende skattefordeler på bolig, stort press på mange boområder og lave renter har skutt boligprisene i været, forteller Picard.

Prisene på bolig har løpt fra lønnsveksten, og gapet fortsetter å øke. Det betyr at unge i dag har mye mer gjeld enn forrige generasjon, og mange må regne med å ha gjeld hele livet, selv inn i pensjonsalderen, opplyser hun videre.

– Vi har ganske lave boutgifter fordi rentene er så lave, men alle bør tenke gjennom den økonomiske situasjonen også hvis rentene skulle stige igjen, eller hvis boligprisene faller.

Les også: Flere eldre i pengetrøbbel

3. KREDITTKORT OG FORBRUKSLÅN

Tilgangen til kredittkort og forbrukslån har også endret seg mye – det samme har holdningen til det å låne penger, ifølge forbrukerøkonomene.

– Det kan være mer utfordrende og vanskelig for barn og unge å forstå hva penger faktisk er. Det gjør at det kreves mer kunnskap om økonomi nå enn tidligere, sier Maria Setsaas, forbrukerøkonom hos Danske Bank. Foto: Danske Bank.
– Det kan være mer utfordrende og vanskelig for barn og unge å forstå hva penger faktisk er. Det gjør at det kreves mer kunnskap om økonomi nå enn tidligere, sier Maria Setsaas, forbrukerøkonom hos Danske Bank. Foto: Danske Bank.

– Det er i dag lavere terskel for å få kreditt, og det er mulig å utsette betalingen av en vare. Du kan ta med varen hjem i dag for så å utsette betalingen over en lengre periode. Det nok ikke uvanlig at nordmenn i dag har et par kredittkort liggende i lommeboka, sier Setsaas.

Picard mener at unge tar lettere på det å låne penger nå enn tidligere, ikke bare til bolig og bil, men også til forbruk.

– Mange aktører ønsker å lokke oss ut i kredittavtaler, for at vi skal kjøpe nå og slippe å spare til det vi ønsker oss, sier hun.

Dette er en utfordring, spesielt for unge, som ikke kan så mye om personlig økonomi eller er vant til å håndtere lån og kredittkort, mener Picard.

Les også: Ungdom skal lære å unngå å havne i luksusfellen

4. KONTANTLØST SAMFUNN

Det har skjedd en stor endring fra fysiske penger til virtuelle penger, forteller Setsaas.

– Det kan være mer utfordrende og vanskelig for barn og unge å forstå hva penger faktisk er. Det gjør at det kreves mer kunnskap om økonomi nå enn tidligere, sier hun.

Les også: Tror et kontantløst samfunn vil bli katastrofe for de eldre

5. NETTHANDEL

I dag trenger vi ikke å oppsøke den fysiske butikken, men kan bestille varer over nettet hjemme fra sofakroken, og få varen levert på døra dagen etter.

– Det forbrukeren bør ha kunnskap om, er sikker betaling og rettigheter knyttet til å ikke få varen levert som avtalt, mener Setsaas.

Les også: – Bruk heller kredittkort til nettkjøpene

Dette bør du spørre om

Dersom du trenger ekstra hjelp til å danne deg en god økonomisk plattform, mener ekspertene at det er lurt å søke hjelp hos en rådgiver i banken din.

– Spørsmål du da bør stille, kan være alt fra tips og råd til å kutte dagligforbruk til ulike måter å spare på, mener Setsaas.

Picard råder deg å spørre om alt innenfor privatøkonomi, enten det handler om lån, forbruk, forsikring eller pensjon.

– En forbrukerøkonoms oppgave er å gi råd som er til det beste for deg og din lommebok, sier hun.

Les også: Dette må du gjøre før du mister jobben

Her er ekspertenes sjekkliste med temaer som unge med fordel kan sette seg litt inn i:

  • Orden på avtalene hvis du bor sammen med noen.
  • Kjøp av egen bolig.
  • Økonomiske konsekvenser av det å jobbe deltid, og sikring av inntekt, for eksempel hvis du blir ufør.
  • Litt grunnleggende kunnskap om din egen pensjonsordning.
  • Langsiktig og kortsiktig sparing.

Selv om foreldregenerasjonen ikke har vært gjennom alt det dagens unge erfarer innenfor økonomiske utfordringer, mener likevel Setsaas at foreldrene selvsagt også kan være gode kunnskapskilder på enkelte områder:

– De kan dele erfaringer fra tider der boliglånsrenten var mer enn det dobbelte enn hva den er i dag og fortelle hvilke prioriteringer som må gjøres for å kunne oppnå ulike typer sparemål. Føler de unge at foreldre og besteforeldre ikke strekker til, vil jeg anbefale dem å søke råd hos sin rådgiver i banken, sier Setsaas.

Les også: En av åtte har ikke åpnet selvangivelsen

– Bør forstå viktigheten med sparing

For å sikre en sunn økonomi, er det lurt å lære seg å sette opp budsjett. Et godt budsjett bør gå litt i pluss slik at du sikrer at du har noe til sparing, tipser Picard.

En god tommelfingerregel er ikke å leve over evne. Ikke lån penger til forbruk, lån først og fremst for å skaffe deg en utdanning og en egen bolig. Alle lån er penger som skal betales tilbake, sier forbrukerøkonomen.

Hun understreker at det er viktig å vite at det å utsette regninger uten å avtale med kreditor kan gi deg problemer fordi betalingsanmerkninger kan ødelegge for deg senere.

– Også boliglån kan bli vanskeligere om banken vurderer deg som en dårlig betaler.

Picard anbefaler også unge å legge en plan for hvordan de skal få råd til å kjøpe sin egen bolig.

Setsaas mener at det absolutt viktigste å vite for dagens generasjon, handler om sparing:

– Unge bør forstå viktigheten med sparing og ta ansvar for egen sparing. Unge bør også ha god kunnskap for å unngå de økonomiske fellene ved bruk av kredittkort, forbrukslån eller kjøp på avbetaling, sier Setsaas.

Og jo mer du vet, desto lettere er det å ta gode beslutninger og smarte valg:

– En god økonomi sikrer at du lettere når de drømmene og ønskene du har for livet ditt, oppfordrer Picard.

Les også:

Sjekk hvor stor lønnsforskjellen er mellom kvinner og menn

To ting alle samboere bør ha på plass - før det er for sent

Spar nok til en ferietur i året uten å merke det

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:35 Flere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33 Vaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05 Israels helseminister coronasmittet11:03 Tour de France-sjefen varsler avlysning10:57 For mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56 Ap raser: – En dyptinngripende måte å endre dagpengereglene på10:51 Coronatiltakene fører til doptørke10:48 Boligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46 Skudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32 12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31 EU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27 Corona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22 Kutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19 Astrid Nøklebye Heiberg er død10:07 Hund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07 Fotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01 Bygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45 – Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44 Færre nyregistrerte biler09:12 Stor konkursfrykt i bilbransjen09:09 Advokat advarer mot corona-appen08:52 29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39 Bil brant på Bogerud i Oslo08:36 Rokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14 Folket delt om «søringkarantene»08:13 Over 5.000 coronadødsfall i USA08:07 Stadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06 Mer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20 Dybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03 Uro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52 Kraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40 Verdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30 Solberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27 Dette skjer i dag06:24 350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:22 Nybakte mødre og gravide ekstra sårbare i krisetider06:07 Helsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00 Dette skal til for at myndighetene letter på coronatiltakene05:44 EU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40 Enda mer nedgang for kollisjonsskader05:30 Dette skjedde i natt05:16 112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01 Kolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45 4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32 Virusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54 BBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28 Russisk utstyr ankommet USA02:52 Amerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50 Seks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14 TV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32 Equinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39 WHO bekymret over rask virusspredning23:38 Guvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38 509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38 14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37 Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37 Prisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37 727 nye koronadødsfall i Italia23:36 WHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36 Fem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36 Barneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35 FNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00 Coronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41 Northug i karantene viser en ny side av seg selv22:04 – Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47 Du kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56 Virusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16 Tysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15 Henriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02 Høie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28 Trump: Iran planlegger angrep18:59 Coronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50 Ung gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43 Coronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28 Afrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25 Sjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24 Tre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18 Ny studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14 Virusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30 «Star Wars»-stjerne døde av corona16:25 Inntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09 Sverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52 Forskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18 Kaldeste mars på Svalbard siden 201015:17 To siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16 Tusenvis av nordmenn vil hjem: – Ikke alle kan få hjelp nå14:47 Alle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34 – Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17 Ny ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14 Legeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42 Mann omkom under trefelling i Ås13:35 Røde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33 Værmeldinger mindre til å stole på13:19 Over 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18 Fylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12 Generaladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12 Kjølig helg i vente over hele landet13:05 Frykter urfolk i USA kan bli utryddet: – Ingen vet hva de skal gjøre12:53 Helsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender
Siste nytt
11:35Helse og livsstilFlere alvorlig coronasyke enn antatt overlever11:33Helse og livsstilVaksine-stiftelse frykter meslingutbrudd som følge av coronatiltak11:05PolitikkIsraels helseminister coronasmittet11:03SportTour de France-sjefen varsler avlysning10:57Helse og livsstilFor mange er det en kamp på liv og død å få være seg selv10:56PengerAp raser: – En dyptinngripende måte å endre dagpengereglene på10:51NorgeCoronatiltakene fører til doptørke10:48PengerBoligmarkedet har klart seg bedre enn ventet under coronakrisen10:46NorgeSkudd avfyrt fra to biler i Oslo10:32Penger12 prosent av arbeidsstyrken i Norge har søkt dagpenger de siste ukene10:31VerdenEU-dom: Ulovlig å ikke ta imot flyktninger10:27NorgeCorona sprer seg blant norsk-somaliere: – Vi har ingen å miste10:22PengerKutt i boliglånsrentene kan koste DNB en halv milliard10:19PolitikkAstrid Nøklebye Heiberg er død10:07VerdenHund og katt fjernes fra menyen i Shenzhen10:07SportFotballstjerne besøkte sønnen – bøtelagt for brudd på virusregler10:01VerdenBygget nytt sykehus på to uker: – Vi trenger at folk holder seg hjemme09:45Norge– Umoralsk å la permitterte arbeidere jobbe09:44MotorFærre nyregistrerte biler09:12NorgeStor konkursfrykt i bilbransjen09:09NorgeAdvokat advarer mot corona-appen08:52Norge29 nyansatte politifolk skal kontrollere svenskegrensen08:39NorgeBil brant på Bogerud i Oslo08:36SportRokollegene om Tuftes OL-dilemma: – Fantastisk om han fortsetter08:14NorgeFolket delt om «søringkarantene»08:13VerdenOver 5.000 coronadødsfall i USA08:07VerdenStadig yngre dødsofre i kriminelle konflikter i Sverige08:06NorgeMer volds- og seksualkriminalitet gir økt press på politiet07:20SportDybala spøkefullt til Ronaldo: Argentina hater deg07:03Helse og livsstilUro blant norske helsearbeidere – ser kolleger over hele verden bli syke og dø06:52NorgeKraftig økning i anmeldt hatkriminalitet i Norge06:40VerdenVerdens coronafrie hjørner stålsetter seg for krisen06:30PengerSolberg: – Vi kan ikke overta alle kostnadene06:27NorgeDette skjer i dag06:24Verden350 millioner i tilskudd til rohingya-muslimer06:22NorgeNybakte mødre og gravide ekstra sårbare i krisetider06:07SportHelsedirektoratet: Neppe fotballstart før til høsten06:00NorgeDette skal til for at myndighetene letter på coronatiltakene05:44VerdenEU-land advarer mot krisetiltak mot demokratiet05:40MotorEnda mer nedgang for kollisjonsskader05:30NorgeDette skjedde i natt05:16Verden112 år gamle Bob Weighton er verdens eldste mann05:01NorgeKolonnekjøring for alle over Haukelifjell og Strynefjellet04:45Norge4.935 registrerte koronatilfeller i Norge - opp 28004:32NorgeVirusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet03:54VerdenBBC: British Airways permitterer 80 prosent av sine ansatte03:28VerdenRussisk utstyr ankommet USA02:52VerdenAmerikansk etterretning: Kina skjuler omfanget av virusutbruddet01:50VerdenSeks uker gammelt virussmittet spedbarn død i USA01:14NorgeTV-tittingen øker, men annonsørene uteblir01:08VerdenFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien00:32NorgeEquinor sikrer lån for over 52 milliarder kroner23:39VerdenWHO bekymret over rask virusspredning23:38VerdenGuvernøren ber Floridas innbyggerne holde seg hjemme23:38Verden509 døde av koronaviruset i Frankrike siste døgn23:38Verden14 nordmenn har meldt seg til massesøksmål mot østerrikske myndigheter23:37PengerAftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter23:37PengerPrisene på importerte jordbruksvarer stiger23:37Verden727 nye koronadødsfall i Italia23:36VerdenWHO evaluerer bruk av ansiktsmaske23:36NorgeFem menn pågrepet for drapsforsøk i Oslo23:36NorgeBarneombudet krever dagtilbud til alle sårbare barn23:35PolitikkFNs klimatoppmøte utsettes på grunn av pandemien23:00Helse og livsstilCoronavirus påvist hos spedbarn i Nordre Follo22:41SportNorthug i karantene viser en ny side av seg selv22:04Politikk– Ernas brev til meg bar preg av at hun ikke tok matberedskap på alvor21:47ReiseDu kan bli pålagt ferie mens du er permittert20:56VerdenVirusrammet amerikansk hangarskip evakueres20:16VerdenTysk presse: Thailands konge i karantene med 20 konkubiner20:15Helse og livsstilHenriette Lien delte Facebook-innlegg - vekket sterke reaksjoner20:02Helse og livsstilHøie: Grunn til å tro at vi unngår Italia-situasjon19:28VerdenTrump: Iran planlegger angrep18:59NorgeCoronasmittet mann i 50-årene fra Halden er død18:50VerdenUng gutt knivdrept i Göteborg – jevnaldrende gutt pågrepet18:43Helse og livsstilCoronaviruset lar seg ikke stanse: – Et skremmende bilde av hva vi kan forvente18:28Helse og livsstilAfrikanere hamstrer malariamedisin før coronavirusbølgen kommer18:25PengerSjømatrådet ser tendenser til normalisering i markedene i Kina og Sør-Korea18:24NorgeTre nye snørekorder i Troms og Finnmark – krise i reindriften18:18Helse og livsstilNy studie: Viser hvor stor faktor alder er hos alvorlig coronasyke17:14VerdenVirusrammet prins Charles: – Merkelig, frustrerende og ofte plagsom opplevelse16:30Kultur«Star Wars»-stjerne døde av corona16:25NorgeInntaket til førstegangstjenesten i Forsvaret går som planlagt i april16:09VerdenSverige i dyp coronakrise: Varsler gigantisk militærøvelse15:52PengerForskuddsutbetalinger for dagpenger har begynt15:18NorgeKaldeste mars på Svalbard siden 201015:17NorgeTo siktet for grovt skadeverk i vindmøllepark15:16ReiseTusenvis av nordmenn vil hjem: – Ikke alle kan få hjelp nå14:47SportAlle landskamper i Uefa-regi utsettes til høsten14:34Sport– Høyt betalte fotballspillere burde ofre lønnen først14:17PengerNy ordning for timeføring blant mottakere av dagpenger14:14Helse og livsstilLegeforeningen urolig – ber syke folk gå til legen13:42NorgeMann omkom under trefelling i Ås13:35NorgeRøde Kors varsler lavere beredskap i påskefjellet13:33NorgeVærmeldinger mindre til å stole på13:19VerdenOver 350.000 bøter for brudd på portforbudet i Frankrike13:18NorgeFylkesmannen i Troms opphever «søringkarantene» i Bardu13:12NorgeGeneraladvokaten vurderer Helge Ingstad-saken13:12NorgeKjølig helg i vente over hele landet13:05VerdenFrykter urfolk i USA kan bli utryddet: – Ingen vet hva de skal gjøre12:53SportHelsedirektøren: Ingen ball på hodet og hender
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus