Tror Oslo-prisene vil stige med 40 prosent

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene i Oslo ser ut til å skyte i været, ifølge flere eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Markedet for privatboliger i hovedstaden er under et stort press, og flere eksperter Dagens Næringsliv har intervjuet mener prisene kan stige med 40 prosent de neste fire årene.

– Et så stort misforhold mellom tilbud og etterspørsel i Oslo som nå har det aldri vært. I Oslo er det full krise, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren, til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom sier han aldri har sett en lignende prisvekst på våren som markedet nå er vitne til.

En boligprisvekst på ti prosent i året er ikke bærekraftig over tid, sier Halvorsen.

Både Meier og Halvorsen peker på misforholdet mellom ledige boliger og hvor mange som ønsker å kjøpe. Ifølge Finansavisen koster nå en 150 kvadratmeter stor brukt bolig i gjennomsnitt rett over ni millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo fikk nytt byråd høsten 2015, etter 18 år med borgerlig styre. Det nye styret får i det glatte lag av Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig, som mener det ny byrådet sporenstreks burde satt ned et utvalg for å se på løsninger.

– De ønsker boligbygging, men vi hører bare om kvalitet og miljø, ikke ett eneste ord om volum, sier Schumann til Finansavisen.

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen fra Miljøepartiet De Grønne svarer:

– Vi har bare sittet i seks måneder. Byutvikling er noe som tar tid, sier Marcussen.