Meny

Tror Oslo-prisene vil stige med 40 prosent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Boligprisene i Oslo ser ut til å skyte i været, ifølge flere eksperter.

Markedet for privatboliger i hovedstaden er under et stort press, og flere eksperter Dagens Næringsliv har intervjuet mener prisene kan stige med 40 prosent de neste fire årene.

– Et så stort misforhold mellom tilbud og etterspørsel i Oslo som nå har det aldri vært. I Oslo er det full krise, sier administrerende direktør Grethe W. Meier i Privatmegleren, til Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør Terje Halvorsen i DNB Eiendom sier han aldri har sett en lignende prisvekst på våren som markedet nå er vitne til.

En boligprisvekst på ti prosent i året er ikke bærekraftig over tid, sier Halvorsen.

Både Meier og Halvorsen peker på misforholdet mellom ledige boliger og hvor mange som ønsker å kjøpe. Ifølge Finansavisen koster nå en 150 kvadratmeter stor brukt bolig i gjennomsnitt rett over ni millioner kroner.

Oslo fikk nytt byråd høsten 2015, etter 18 år med borgerlig styre. Det nye styret får i det glatte lag av Baard Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig, som mener det ny byrådet sporenstreks burde satt ned et utvalg for å se på løsninger.

– De ønsker boligbygging, men vi hører bare om kvalitet og miljø, ikke ett eneste ord om volum, sier Schumann til Finansavisen.

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen fra Miljøepartiet De Grønne svarer:

– Vi har bare sittet i seks måneder. Byutvikling er noe som tar tid, sier Marcussen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus