Nettspillvinner må betale skatteregning på 25 millioner

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I september 2011 vant en 22 år gammel student fra Os 92,4 millioner kroner på nettspill. Nå har både tingretten og lagmannsretten slått fast at han må skatte av gevinsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Studenten fra Os oppga gevinsten på ligningen, men mente at han ikke skulle skatte av den. Skattemyndighetene var av en annen oppfatning. Han betalte derfor 28 prosent av gevinsten i skatt, men anket vedtaket inn for Overligningsnemnda, der han tapte. Det samme skjedde i tingretten, og nå har han også tapt i Gulating lagmannsrett, skriver Bergens Tidende.

Skatteregningen på 25 millioner kroner må derfor betales. I tillegg må han betale halvparten av sakskostnadene på 30.000 kroner. Resten skal spillselskapet Betsson betale.

– Foreløpig har vi ikke noen kommentar, men vi tar dommen til etterretning og vil studere den, sier partner og advokat Halvor Manshaus i Advokatfirmaet Schjødt, som representerer vinneren.

Det er skattelovens paragraf 5– 50 som problematiseres i saken. Her gis det unntak fra skatt på gevinster fra «pengespill og lotterier i en annen EØS-stat som godtgjøres å tilsvare de spill eller lotterier som lovlig kan tilbys i Norge, og som er underlagt offentlige tilsyn og kontroll i hjemstaten».

I Norge er det kun gevinster fra Norsk Tippings ulike spill som er skattefrie.

Advokatene har argumentert med at Mega Fortune er et lykkehjulspill i likhet med dem Norsk Tipping tilbyr, selv om Betsson er registrert i Malta.

Skattekontoret har på sin side argumentert med at om man skal slippe skatt på gevinster i andre EØS-land, må overskuddet fra virksomheten gå til veldedige og allmennyttige formål.

Personvernpolicy