Solveig Horne vil endre reglene for barnebidrag

Barne- likestillings og integreringsminister Solveig Horne (Frp). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Barne- likestillings og integreringsminister Solveig Horne (Frp). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslag til nye regler for barnebidrag sendes ut tirsdag. Regjeringen ønsker mer rettferdige regler og mindre rom for misbruk av barnebidrag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) håper at de nye reglene blir lagt frem for Stortinget før nyttår, skriver Nettavisen.

– Hovedmålet med forslagene er å gjøre barnebidragsordningen bedre, mer treffsikker og mer rettferdig, sier Horne til Nettavisen.

Et nytt forslag til endringer i reglene om barnebidrag og endringer i reglene for bidrag til barn som har fylt 18 år, blir sendt ut på høring tirsdag.

Les også: Forsker: – Hvor er politikerne når barnevernet filleristes i utlandet?

Vil forhindre misbruk av bidrag

Regjeringen foreslår blant annet endringer i hvordan bidragene for barn over 18 år skal beregnes, og endringer som skal forhindre misbruk av bidrag.

– Bidragene etter 18 år blir gjerne høyere fordi barnetrygden opphører og ikke lenger trekkes fra ved beregning av bidrag. I tillegg blir det ofte mindre avtalt samvær mellom bidragsforelder og ungdom mot slutten av tenårene, slik at samværsfradrag faller bort. Bidraget blir dermed høyere. Forslagene vil bidra til at ordningen oppleves mer i samsvar med formålet, sier Horne i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen ønsker også at Nav skal få mulighet til å sjekke om ungdom studerer når de får bidrag til studier.

Les også: Par tar omstridte skilsmisse-selfier

Vil at barnets inntekt skal trekkes fra

Horne ønsker også at ungdoms inntekt ved siden av skolen som overstiger et minstebeløp, skal gis større betydning på bidraget enn det gjør i dag.

Forslaget gir også lavere bidrag for bidragspliktige med flere barn, da man ønsker å ta hensyn til stordriftsfordeler ved å ha flere barn i husstanden.

Les også: Solveig Horne vil stille større krav til flyktninger