Meny

Snart 250 milliarder kroner i fripoliser

Finans Norge ber regjeringen sette ned et hurtigarbeidende utvalg som skal se på hvordan fripolisene kan håndteres bedre enn i dag. Her hovedorganisasjonens administrerende direktør Idar Kreutzer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finans Norge sier omfanget av fripoliser nærmer seg 250 milliarder kroner. De ber regjeringen sette ned et hurtigarbeidende utvalg for å se på hvordan polisene kan håndteres bedre.

Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge sier til Dagens Næringsliv at finansnæringen vil jobbe for at det opprettes individuelle pensjonskontoer i likhet med det danske systemet, hvis det er det partene i arbeidslivet ønsker. Det vil også kunne løse problemet med den store andelen fripoliser.

– Det er til enhver tid 500.000 nordmenn mellom jobber. Det er bra at det er god omstilling i arbeidslivet, men konsekvensen er at de ansatte får en skog av fripoliser og pensjonskapitalbevis. Flere og flere kommer til å ha store deler av pensjonspengene sine der, sier han.

Finansnæringen har lenge bedt myndighetene om å lempe på kapitalkravene for fripoliser, slik at det blir slutt på å måtte gi en årlig rentegaranti, bare en sluttgaranti.

Finansdepartementet og Finanstilsynet ønsker ikke at det skal tas noen risiko med pensjonspenger, og argumentet for å forlange årlig rentegaranti, har vært at da kan fripolisene flyttes mellom selskapene.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus