Snart 250 milliarder kroner i fripoliser

Finans Norge ber regjeringen sette ned et hurtigarbeidende utvalg som skal se på hvordan fripolisene kan håndteres bedre enn i dag. Her hovedorganisasjonens administrerende direktør Idar Kreutzer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Finans Norge ber regjeringen sette ned et hurtigarbeidende utvalg som skal se på hvordan fripolisene kan håndteres bedre enn i dag. Her hovedorganisasjonens administrerende direktør Idar Kreutzer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Finans Norge sier omfanget av fripoliser nærmer seg 250 milliarder kroner. De ber regjeringen sette ned et hurtigarbeidende utvalg for å se på hvordan polisene kan håndteres bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge sier til Dagens Næringsliv at finansnæringen vil jobbe for at det opprettes individuelle pensjonskontoer i likhet med det danske systemet, hvis det er det partene i arbeidslivet ønsker. Det vil også kunne løse problemet med den store andelen fripoliser.

– Det er til enhver tid 500.000 nordmenn mellom jobber. Det er bra at det er god omstilling i arbeidslivet, men konsekvensen er at de ansatte får en skog av fripoliser og pensjonskapitalbevis. Flere og flere kommer til å ha store deler av pensjonspengene sine der, sier han.

Finansnæringen har lenge bedt myndighetene om å lempe på kapitalkravene for fripoliser, slik at det blir slutt på å måtte gi en årlig rentegaranti, bare en sluttgaranti.

Finansdepartementet og Finanstilsynet ønsker ikke at det skal tas noen risiko med pensjonspenger, og argumentet for å forlange årlig rentegaranti, har vært at da kan fripolisene flyttes mellom selskapene.

Personvernpolicy