Meny

Regjeringen dropper moms på veldedige matgaver

– Forslaget bidrar til å redusere matsvinn og gjør det billigere for bransjen å gi bort mat til mennesker som har det vanskelig, sier finansminister Siv Jensen (Frp). Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen foreslår at butikker og andre aktører som vil gi mat og drikke til veldedige formål, skal få slippe å betale moms av verdien på gavene.

Etter dagens regler skal det beregnes moms av all mat som tas ut av sortimentet for å gis til veldedige formål. Hvis hurtigprosessen regjeringen legger opp til går som den skal, kan disse momsreglene være ute av verden allerede denne våren.

– Forslaget bidrar til å redusere matsvinn og gjør det billigere for bransjen å gi bort mat til mennesker som har det vanskelig, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

Les også: Pass på denne moms-fella

Hun viser til at aktører innenfor matbransjen ofte blir stående overfor valget mellom å gi bort mat og drikke til frivillige organisasjoner og andre, og å destruere maten fordi den har gått ut på dato.

Vilkårene for fritaket er at leveringen av matvarer skjer vederlagsfritt til en mottaker som er registrert i Enhetsregisteret, og at utdelingen skjer på veldedig grunnlag, opplyser Finansdepartementet.

Les også: Flypassasjeravgiften utsettes til juni

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus