Meny

Nordea senker renten

Nå senker også storbanken Nordea renten. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea følger etter flere andre storbanker og reduserer utlånsrentene med inntil 0,15 prosentpoeng.

Rett før påske satte flere banker ned renten som følge av at Norges Bank senket styringsrenten til 0,5 prosent. Danske Bank var først ute med å love nye kundegrupper rente ned til 1,9 prosent på boliglån. Samme dag fulgte DNB etter med tilsvarende lovnad, skriver Nettavisen.

Siden har Handelsbanken og Sparebank 1 SMN fulgt etter med rentekutt.

Les også: Ny bank setter ned renten

Tirsdag ettermiddag kom også storbanken Nordea etter med sitt kutt i utlånsrenten til enkelte kunder. Der blir beste rente 1,99 prosent når endringene trer i kraft fra 31. mai for eksisterende kunder og fra 31. mars for nye lån. Nordea tilbyr rentebinding i tre år til 1,95 prosent.

– Vi skal være banken som er best på rådgivning for våre kunder, og vi skal også være konkurransedyktige på pris. Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har vi nå besluttet å redusere våre boliglånsrenter, sier John Sætre, som leder bankvirksomheten i Nordea Norge.

Bakgrunn: Olsen setter ned renten til 0,50 prosent

Også Sparebanken Vest senket renten tirsdag, med inntil 0,4 prosentpoeng. Laveste rente banken kan tilby sine unge lånekunder etter nedsettelsen, er 2 prosent. Andre boliglånskunder med lån over 2 millioner kroner får en rente på 2,5 prosent etter endringen, opplyser banken.

Les også:  300.000 tåler ikke høyere boligrente

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus