Meny

Fellesforbundet bryter forhandlingene

Jørn Eggum fra Fellesforbundet og Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri til Riksmeklingsmannen tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er brudd i forhandlingene for frontfagsoppgjøret. Fellesforbundets leder Jørn Eggum sier at partene er nødt til å ha hjelp av riksmekleren for å komme videre.

– Vi har forhandlet i en uke, og så langt har det skjedd for lite når det gjelder kravene vi har stilt. Industrioverenskomsten er frontfag, og vi trenger Riksmeklerens hjelp for å få framdrift, sier Eggum.

Les også: Pensjonssmell for LO-Gerd

Null gjennomslag

Han sier at ingen krav er blitt imøtekommet så langt:

– Vi har hatt en oppsummering i egen delegasjon og satt status for forhandlingene så langt. Ingen krav er imøtekommet. Skal vi komme i mål var det bred enighet i delegasjonen om at vi må inn i en meklingsfase, sier Eggum.

Fellesforbundets leder og administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri vil møte Riksmekleren tirsdag ettermiddag.

Les også: LO vil stille «hårete, men rettferdige» pensjonskrav

Godt arbeid

Kommunikasjonsdirektør Finn Langeland i Norsk Industri sier at det har vært gjort mye godt arbeid i de ulike gruppene som har jobbet sammen denne uken.

– Men det er for så vidt riktig at ikke noe er på plass før alt er på plass. Nå får vi bistand fra Riksmekleren for å komme videre. Det har vist seg å være god hjelp tidligere, så får vi se hva det bringer i denne omgang, sier han til NTB.

Parat også i brudd

Umiddelbart etter at LO-tilknyttede Fellesforbundet varselet brudd i forhandlingene, fulgte YS-tilknyttede Parat opp med å varsle at også de har brutt sine forhandlinger med Norsk Industri.

– Det ser ut som om vi har en felles forståelse av virkeligheten, men vi er ikke er enige om hva dette betyr økonomisk for våre medlemmer, sier Parats forhandlingsleder Kjell Morten Aune.

Streikevarsel kommer

Tariffoppgjøret går nå inn i en fase med frivillig mekling i ti dager, samtidig som arbeidstakernes organisasjoner varsler om hvor mange de akter å ta ut i streik dersom det ikke blir enighet.

I praksis vil det skje lite mellom partene før de etter ti dager møtes til tvungen mekling. Da utløses også en ny frist på fire døgn for å bli enige.

Klarer partene ikke å bli enige i løpet av meklingsinnspurten, blir det konflikt og streik i tråd med det omfanget som er varslet av plassoppsigelser. Fristen for å bli enige går ut ved midnatt natt til søndag 3. april.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus