Rogalendinger sliter med boliglånet

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over 9.000 rogalendinger har søkt om avdragsstopp på boliglånet. Permitteringer og oppsigelser gjør at oljekrisen for alvor merkes også på privatøkonomien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste 12 månedene har 9.117 kunder fått innvilget avdragsfrihet på boliglånet for en periode, forteller kommunikasjonsdirektør Thor Christian Haugland i SpareBank1 SR-Bank til Dagsavisen. Han sier mange raskt kommer tilbake i en situasjon hvor de er i stand til å betjene lånet på normalt vis.

Regiondirektør Gaute Thise Jacobsen har et klart råd til alle som kjenner at det er vanskelig å få økonomien til å gå i hop:

– Søk hjelp før det er for sent. Vær ærlig overfor venner – det er helt greit å ikke være med på alt, sier han. Thise Jacobsen sier henvendelsene til banken har endret seg den siste tiden.

– Nå er det andre typer samtaler. Folk har gjerne hatt svært god lønn og lagt seg til et høyt forbruk. Så mister de jobben og trenger hjelp til å styre forbruket. Hva er helt nødvendig? Hva er kjekt? Hva er rett og slett ødeleggende? Slike samtaler kan være tøffe.

Også på Nordvestlandet merker bankkonsernet at flere søker om utsettelse på avdragene, mens fra Bergen melder Sparebanken Vest om en annen situasjon.

Les også:

Boliglån: Så mye kan du spare ved å bytte bank

Over halvparten bruker boliglånet på annet enn boligformål

- Du må være forberedt på at boliglånsrenta går opp