Meny

230 mister jobben etter Statoils riggoppsigelse

230 personer mister jobben som følge av at Statoil avbryter kontrakten med ulykkesriggen COSL Innovator på Troll-feltet. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

230 personer mister jobben som følge av at Statoil avbryter kontrakten med ulykkesriggen COSL Innovator på Troll-feltet.

En mann omkom da en 30 meter høy bølge traff boligkvarteret på COSLs rigg 30. desember i fjor.

– Om lag 230 ansatte i COSL Drilling Europe vil miste jobben som følge av at Statoil terminerte kontakten med COSL Innovator, skriver selskapet i en pressemelding.

Selskapet opplyser at de foreløpig har besluttet å ikke foreta permitteringer for ansatte relatert til COSL Promoter, som er blitt midlertidig suspendert.

Les også: Statoil varsler flere kutt, men ikke i stillinger

– Det er utrolig trist at så mange dyktige og lojale medarbeidere mister jobbene sine. Den personlige belastningen er enorm for de berørte og deres nærmeste, skriver administrerende direktør Jørgen Arnesen i COSL Drilling Europe i meldingen.

Også i fjor mistet COSL-ansatte jobben etter en lignende situasjon. Statoil avsluttet avtalen med COSL Pioneer for et år siden, noe som betydde oppsigelser for 229 personer i riggselskapet, skriver Offshore.no.

Selskapet har imidlertid ikke planer om å gi seg uten sverdslag og varslet forrige uke rettslige skritt for å beskytte sine interesser.

Les også:

Statoil-ansatte får bonus midt i nedbemanningen

Statoil tause om hvor mange som vil ha sluttpakke

NRK: Flere sparket i Statoil grunnet bedrageri og korrupsjon

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus