Storebrand om rentekrig: – Vi er gjerne med, vi!

<p>Storebrand vil gjerne være med på rentekrigen. De lover å kutte fastrentene for alle kundene, ikke bare kundene med best økonomi, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Erik Sættem.</p>
Storebrand vil gjerne være med på rentekrigen. De lover å kutte fastrentene for alle kundene, ikke bare kundene med best økonomi, ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Erik Sættem. Foto: Storebrand

Nå kutter også Storebrand og Danske Bank fastrentene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mye tyder på at fastrentekrigen er i full gang.

Tirsdag senket Nordea fastrenten til et nytt historisk bunnivå på 1,95 prosent. I dag tidlig meldte DNB at de gjør det samme og erklærte at de er klare til kamp.

Bakgrunn: – Konkurransen mellom bankene er tøff

Nå kutter også Storebrand og Danske Bank sine fastrenter. Også der får alle fastrentekunder tilbud om fastrentelån til tre års bindingstid på 1,95 prosent.

I Storebrand blir ny fastrente for alle kunder 2,25 prosent for 5 år, 2,89 prosent for 10 år og 3,49 prosent for 20 år.

Les også : DNB kutter fastrenten

Lave fastrenter til alle

De nye fastrentene gjelder fra og med 10. mars.

– Valget om å kutte fastrenten er en kombinasjon av at de lange rentene i markedene har falt, samt at våre konkurrenter har satt ned renta. Vi har jo hatt de laveste fastrentesatsene siden november og vi har en ambisjon om å være prisledende i fastrentemarkedet, sier kommunikasjonssjef Bjørn Erik Sættem i Storebrand til ABC Nyheter.

– DNB sier de er klare til kamp og antyder det er rentekrig på gang. Hva tenker Storebrand om det?

– Vi er gjerne med, vi! Vi har hatt de laveste fastrentene siden november. Mens storbankene har erklært fastrentekrig om kundene med best økonomi og de yngste kundene, gir vi de laveste fastrentene til alle våre kunder.

Les også: Nordea kutter fastrenten

Én av ti har fastrente

I dag har ni av ti lånekunder flytende lånerente. Sættem mener det er litt tilfeldig at det er fastrenten som har blitt kuttet denne uken.

– Det har også vært rentenedsettelser på flytende lånerenter, og nå er det fastrentesatsene som er i fokus. Det er litt tilfeldig hva som kommer først og sist, sier han til ABC Nyheter.

Sættem opplyser om at det aldri har vært billigere å sikre seg lave, forutsigbare renter flere år fram i tid.

– De som har lånt mye og ikke tåler en kraftig renteøkning, bør vurdere å binde renten på hele eller deler av lånet. Men fastrente er også et godt alternativ for dem som er usikre på sin fremtidige inntekt i et turbulent jobbmarked. Det samme gjelder folk som har kjøpt utleiebolig og ønsker å matche forutsigbare leieinntekter med like forutsigbare kostnader, sier Sættem.

Danske Bank opplyser overfor DN om at de også tilbyr fastrentelån med fem og ti års bindingstid, der renten er på henholdsvis 2,30 prosent og 2,95 prosent.

– Vi har tidligere vært prisledende på fastrente og nå er vi det igjen. Vår laveste sats blir nå 1,85 prosent til Akademikerne, sier Trond F. Mellingsæter, leder av Personal Banking i Danske Bank, i en kommentar til DN.

Les også:

Svenskene beholder rekordlav minusrente

Dette må du gjøre før du mister jobben

Personvernpolicy