Nordea kutter fastrenten

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Ny storbank kutter renten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea kutter fastrenten med inntil 0,15 prosentpoeng for kunder som ønsker å binde renten. Med det noterer Nordea et nytt bunnivå i norsk fastrente, skriver banken i en pressemelding.

Den nye veiledende fastrenten for kunder i Nordea Premium, Private Banking og kunder under 34 år blir 1,95 prosent dersom man binder renten i tre år.

Les også: – Konkurransen mellom bankene er tøff

– Utviklingen i markedsrentene har gjort det mulig for oss å tilby rentebinding på historisk lave nivåer, sier John Sætre, leder av bankvirksomheten i Nordea Norge.

Nordea opplyser om at de også senker rentesatsene på lån med bindingstid på fem og ti år.

-Vi opplever at mange kunder ønsker å orientere seg om alternativer til flytende rente. Det er til syvende og sist kunden selv som må ta beslutningen om det er best med fast eller flytende rente, men vi tror mange vil vurdere fastrente nå som prisen er så lav, sier John Sætre.

Norges Bank holder rentemøte 17. mars – om litt over en uke. Ekspertene er enige om at styringsrenten blir kuttet fra 0,75 prosent til minst 0,50 prosent.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus