ILO: Det vil ta 70 år å utjevne lønnsforskjeller

<p>Kvinner tjener i gjennomsnitt 23 prosent mindre enn menn, noe som blant annet skyldes at de ikke kan jobbe fulltid fordi de må ta seg av hjem og barn, viser en fersk ILO-rapport. Foto: Reuters / NTB scanpix</p>
Kvinner tjener i gjennomsnitt 23 prosent mindre enn menn, noe som blant annet skyldes at de ikke kan jobbe fulltid fordi de må ta seg av hjem og barn, viser en fersk ILO-rapport. Foto: Reuters / NTB scanpix

Det vil minst ta 70 år å utjevne dagens lønnsforskjeller mellom kvinner og menn, dersom vi fortsetter i samme takt som nå, advarer Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdens kvinner tjener i gjennomsnitt 23 prosent mindre enn menn, konkluderer ILO i en rapport som legges frem på den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

72 prosent av verdens menn er i lønnet arbeid, mens andelen kvinner er 46 prosent. Kløften er bare redusert med fattige 0,6 prosentpoeng de siste 20 årene, går det frem av rapporten.

Les også: I anledning kvinnedagen. Sjekk om du er økonomisk likestilt

– Den betydelige fremgangen kvinner har gjort innen utdanning de to siste tiårene, har ikke resultert i en tilsvarende fremgang innen arbeidslivet, slår ILO fast.

En av hovedårsakene til at kvinner tjener langt mindre enn menn, er at de jobber mer deltid for å kunne ta seg av hjem og barn.

Mange kvinner er også å finne i lavlønnsyrker, noe som ytterligere bidrar til skjevheten som også rammer hardt når man blir gammel.

Les også: Norge fortsatt verdens beste land

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus