Nav frykter at fattigdom skal gå i arv i innvandrerfamilier

Nav publiserer onsdag en fersk analyse av langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp. Analysen tar for seg dem som mottar sosialhjelp i mer enn ett år. Illustrasjonsfoto. Morten Holm (NTB scanpix)
Nav publiserer onsdag en fersk analyse av langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp. Analysen tar for seg dem som mottar sosialhjelp i mer enn ett år. Illustrasjonsfoto. Morten Holm (NTB scanpix)

Nav publiserer onsdag en fersk analyse av langtidsmottakere av økonomisk sosialhjelp. Analysen tar for seg dem som mottar sosialhjelp i mer enn ett år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den viser at 29 prosent av dem som går lenge på sosialhjelp, har omsorgsansvar for barn, og de har i snitt flere barn enn andre sosialhjelpsmottakere. Innvandrere er overrepresentert, og utgjør nesten halvparten av langtidsmottakerne.

Kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav er bekymret for de mange barna som vokser opp i kummerlige kår.

Les også: Dette må du gjøre før du mister jobben

– Den største bekymringen man kan ha, også hvis man ser fremover i tid, er innvandrergruppene hvor mange mottar langvarig sosialhjelp. Hvis vi ikke lykkes med å få innvandrere inn i arbeidslivet, ser vi at sjansen øker for at de og familiene blir marginalisert i samfunnet, sier han til Klassekampen.

Åsholt frykter særlig at fattigdommen skal gå «i arv» i familier der mor eller far går lenge på sosialhjelp.

Les også: Oppsigelse kan ofte utløse en sorgprosess

Ifølge Nav-analysen har bare 8 prosent av dem som mottar sosialhjelp over lang tid, noen tilknytning til arbeidslivet. Blant dem som mottar sosialhjelp i kortere perioder, har dobbelt så mange hel- eller deltidsarbeid.

Les også:

Nær 100.000 arbeidsledige i år

Flere frykter å bli arbeidsledige

Arbeidsløs migrant vant millioner i julelotteri

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus