Kommunene trues av ny momssmell

<p>Styreleder Gunn Marit Helgesen i KS. Arkivfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)</p>
Styreleder Gunn Marit Helgesen i KS. Arkivfoto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Norske kommuner kan tape mer enn tre milliarder kroner på en endret og strammere momspraksis. Langvarige tvister ender etter alt å dømme i retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konsulentfirmaet Ernst & Young (EY) anslår i en fersk rapport kommunesektorens samlede tap på ny momspraksis til over tre milliarder kroner – og åpner samtidig for at det kan bli mye mer, skriver Dagens Næringsliv.

På oppdrag for kommunenes organisasjon KS har EY vurdert det KS mener er en endret tolkning av reglene for såkalt momskompensasjon. Konsulentselskapet mener regelendringen er ubegrunnet.

Les også: Terra-kommune tapte i Høyesterett

– Vi er frustrerte og sinte. Det er svært alvorlig når skatteetaten nå etablerer en ny praksis som koster enorme beløp. Det vil påvirke sterkt hva kommunene kan investere i videre. Vi har tatt saken opp med en rekke statsråder og vil forfølge den videre, sier styreleder Gunn Marit Helgesen i KS. Ifølge KS er det en gradvis praksisendring som slo ut for fullt i 2013 som ligger bak. Slike større og mindre refusjonskrav gjelder en rekke kommuner.

– Men skatteetaten går lenger enn forarbeidene til loven skulle tilsi, sier KS-styreleder Helgesen.

Avisen skriver at det er grunn til å tro at tvistene til slutt må avgjøres av retten.

Les også: Pass på denne moms-fella

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus