Nær 100.000 arbeidsledige i år

<p>Over 95.000 nordmenn vil være arbeidsledige ved utgangen av året, ifølge nye anslag fra Nav. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)</p>
Over 95.000 nordmenn vil være arbeidsledige ved utgangen av året, ifølge nye anslag fra Nav. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Over 95.000 nordmenn vil være arbeidsledige ved utgangen av året, viser de siste anslagene fra Nav.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Navs oppdaterte prognoser ble publisert onsdag. Arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng sier det fortsatt vil være oljefylket Rogaland som rammes hardest.

– Vi har fortsatt et todelt bilde av arbeidsmarkedet. Det er i de fylkene som er mest påvirket av oljevirksomheten, hvor bildet forsterker seg, sier Vågeng til Dagens Næringsliv.

Les også: Dette må du gjøre før du mister jobben

Slik Nav ser det, vil arbeidsledigheten krype videre oppover i månedene som kommer og bikke 95.000 helt arbeidsledige mot slutten av 2016.

Fra neste år vil ledigheten avta, ifølge prognosene, men ikke mer enn at gjennomsnittsledigheten i 2017 vil være litt høyere enn snittet for 2016. Mens det i snitt var 80.600 arbeidsledige i fjor, innebærer Navs anslag en gjennomsnittsledighet på 91.000 i år og 92.000 i 2017.

– Vi tror det kommer til å snu i 2017 for de fleste delene av landet, men det kan ta litt lengre tid i Rogaland, sier Vågeng.

Les også:

Oppsigelse kan ofte utløse en sorgprosess

Flere frykter å bli arbeidsledige

Trygdesvindel for 302 millioner i 2015

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus