Meny

Enighet i LO-sekretariatet om lønnskrav

LO-leder Gerd Kristiansen bekrefter at LO-sekretariatet har oversendt sin innstilling til representantskapet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et enstemmig LO-sekretariat har samlet seg om en innstilling foran vårens lønnsoppgjør. Blant kravene er mer til kvinnedominerte og lavtlønte grupper.

Ifølge VG fremmer sekretariatet «særskilte økonomiske krav for lavtlønte som tradisjonelt får lite ut av eller ikke har lokale forhandlinger.» I tillegg «prioriteres kvinnedominerte grupper innenfor sentrale avtalte rammer i offentlig sektor».

LO krever også opptjening av pensjon fra første krone og fra dag én i arbeidslivet, i tillegg til avtalefesting av tjenestepensjon.

Les også:  Norsk Industri advarer mot «uforsvarlig» lønnsoppgjør

Alle de store forbundene i LO sitter i sekretariatet, så det er ventet at tirsdagens møte i representantskapet vil gi sin tilslutning.

LO-leder Gerd Kristiansen ønsker ikke å kommentere kravene overfor VG.

– Et enstemmig LO-sekretariat har i dag oversendt sin innstilling. Den skal behandles i representantskapet i morgen, sier hun.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus