Stadig flere kjøper arbeidsledighetsforsikring

Oljenedgangen har ført til at mange bekymrer seg for å miste jobben. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Oljenedgangen har ført til at mange bekymrer seg for å miste jobben. Illustrasjonsfoto: Colourbox
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den økende usikkerheten i arbeidsmarkedet fører til at flere og flere skaffer seg arbeidsledighetsforsikring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frykten blant norske arbeidstakere for å bli arbeidsledig er rekordhøy. Mange har dermed tatt steget med å kjøpe seg arbeidsledighetsforsikring.

Ifølge en pressemelding fra SpareBank 1 kjøpte over 10.000 personer arbeidsledighetsforsikring i 2015. I januar observeres det at etterspørselen etter denne forsikringen øker.

Tallene fra SpareBank 1 viser at åtte av ti som kjøper arbeidsledighetsforsikring er menn. Flertallet er mellom 20 og 39 år.

Les også: Flere frykter å bli arbeidsledige

Slik fungerer arbeidsledighetsforsikring

Med arbeidsledighetsforsikring får man månedlige utbetalinger, noe som skal sørge for at man får en økonomisk trygghet mens man er arbeidsledig.

Utbetalingene fra SpareBank 1 er på opptil 13.000 kroner i måneden i maksimalt tre år, og man beholder stønadene fra Nav. Man må melde seg som arbeidsledig og arbeidssøkende hos Nav og motta dagpenger uten reduksjon for å få utbetalingene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kalkulatoren på nettsiden til SpareBank 1 viser at man må belage seg på å betale tre prosent av det ønskede utbetalingsbeløpet.

Dersom man føler at man trenger en slik forsikring bør man imidlertid være føre var, siden forsikringen ikke gir rett til utbetalinger ved arbeidsledighet eller permittering som man kjenner til på kjøpstidspunktet.

Les også: Flere forsikrer boliglånet

– Rammer brått og brutalt

– Arbeidsledighet er en hendelse som rammer økonomien brått og brutalt, sier Svein Skovly i SpareBank 1 Forsikring i pressemeldingen.

– Som for alle andre forsikringer, er det viktig å kjøpe forsikringen før det er for sent. Det vil ikke bli utbetalt erstatning for arbeidsledighet eller permittering som allerede er varslet, eller blir varslet i løpet av de 90 første dagene etter man kjøpte forsikringen. Med varsel menes både generelle og personlige varsler.

Les også: Forsikringsløse bileiere risikerer gjeldsslaving