Lettere å få støtte til oppgradering av boligen

Med nye Enova-regler skal det bli lettere å motta støtte til oppgradering av boliger. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Med nye Enova-regler skal det bli lettere å motta støtte til oppgradering av boliger. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nye regler skal gjøre det enklere å få støtte til oppgradering av boligen. Har du oppgradert til dagens energistandard de siste 18 månedene, kan du motta støtte på 100.000 kroner fra Enova.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Teknisk Ukeblad vil flere oppgraderingsprosjekter for folk flest kunne få støtte med nye regler som ble lansert på Enova-konferansen i Trondheim onsdag. Enova ble opprettet av Olje- og energidepartementet i 2001 for å bidra til omlegging av energibruk og energiproduksjon.

Den ene nyheten er at det holder å oppgradere til dagens energistandard for å motta 100.000 kroner i støtte. De som tar et steg videre og oppgraderer til lavenerginivå eller passivhusnivå vil kunne motta henholdsvis 125.000 og 150.000 kroner i tilskudd.

Den andre endringen er at Enova-tilskuddet vil inkludere oppgradering av bygningskroppen. Fordi det blir utbetalt etter at tiltaket er gjennomført, slipper man å søke på forhånd.

– Vi holder fast ved at det mest virkningsfulle i dette markedet vil være å stimulere til omfattende oppgraderinger, men gjør grep for å få opp volumet. Vi har gitt støtte til litt i underkant av 200 oppgraderingsprosjekter siden 2013. Vi ser at det fortsatt er altfor få som gjøre noe med varmetapet når de rehabiliterer boligen sin, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova til bladet.