Fellesforbundet lover å sikre mer pensjon

Jørn Eggum og Fellesforbundet vil kjempe knallhardt for bedre pensjon under vårens tariffoppgjør. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Jørn Eggum og Fellesforbundet vil kjempe knallhardt for bedre pensjon under vårens tariffoppgjør. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fellesforbundets leder Jørn Eggum blåser i kritikken og er skråsikker på at pensjon fra første krone blir utfallet av vårens tariffoppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innad i LO har debatten om pensjon rast heftig de siste månedene, skriver Klassekampen. Sterke krefter har ivret for bedre kollektive pensjonsordninger i privat sektor, mens skepsisen i flere LO-forbund samtidig har økt til at Fellesforbundet skal ordne dette gjennom frontfagsoppgjøret med NHO-foreningen Norsk Industri.

– Jeg forhandler ikke gjennom avisene, men det jeg kan si er at pensjon fra første krone kommer til å bli utfallet av dette tariffoppgjøret, lover Eggum overfor Klassekampen.

Les også: – Vikariater og midlertidige ansettelser kan gi dårlig pensjonsopptjening

Per dags dato er det to hindringer for kravet om «pensjon fra første krone», og Eggum har tenkt til å endre begge i tariffoppgjøret. For det første er ikke bedriftene pliktig å betale inn til pensjonsordningene for alt man tjener opp til én ganger grunnbeløpet på 90.000 kroner. For det andre trenger de ikke å betale inn pensjon til ansatte som har jobbet kortere enn tolv måneder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri har sagt at han vil nekte å inkludere pensjonsspørsmålet i selve tariffoppgjøret, fordi pensjonen ikke er tariffestet. Eggum lar seg ikke bekymre.

– Det er ingen ny tradisjon det Lier-Hansen forfekter. Hvert oppgjør gir de ingenting før de går i oppgjør. Lønnsoppgjørene har historisk vist at Fellesforbundet har stor gjennomslagskraft for de kravene vi stiller, sier han.