Luksusbilselger dømt til tre års fengsel for bedrageri

Tidligere Auto-Forum-sjef og luksusbilselger Geir Bråthen ble dømt til et halvt år mer i fengselsstraff, enn hva aktor la ned påstand om.
Tidligere Auto-Forum-sjef og luksusbilselger Geir Bråthen ble dømt til et halvt år mer i fengselsstraff, enn hva aktor la ned påstand om. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Luksusbilselger Geir Bråthen (50) er i Drammen tingrett dømt til tre års ubetinget fengsel for blant annet å ha bedratt investor Dag Høili (47).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Auto-Forum-sjef og luksusbilselger Geir Bråthen ble dømt til et halvt år mer i fengselsstraff, enn hva aktor la ned påstand om, melder Dagens Næringsliv.

Bråthen også dømt til å betale skattemyndighetene 1,23 millioner kroner i erstatning for momsbedrageri ved kjøp av en cabincruiser.

– Vi har ikke lest dommen i detalj ennå, men det synes ikke at domstolen har hensyntatt at Geir Bråthen var fraværende fra arbeidsplassen store deler av våren 2012. I tillegg virker det som at Bråthen er blitt tillagt skylden for de feilene de innleide fagpersonene gjorde, sier forsvarer Christian Flemmen Johansen i advokatfirmaet Elden til Dagens Næringsliv.

Investor og Europris-arving Dag Høili skal ifølge dommen ha blitt lurt av Bråthen til å investere 16,5 millioner kroner i Auto-Forum. Investeringen skal ha blitt gjort basert på et 2011-regnskap som viste seg å ikke være korrekt.

Flemmen Johansen sier til avisa at Bråthen vil anke dommen.

Les også: Kjetil ble rundlurt i bilsvindel i Spania