Rekkehuset i Bærum gikk nesten én million kroner over takst

<p>Rekkehuset i Vallerveien på Haslum gikk 800.000 kroner over takst. Det er rekord for dette området, forteller megler.</p>
Rekkehuset i Vallerveien på Haslum gikk 800.000 kroner over takst. Det er rekord for dette området, forteller megler. Foto: Eie Eiendomsmegling, Sandvika

Budkamp og prisrekord ble resultatet da rekkehuset på Haslum i Bærum ble lagt ut for salg. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da et rekkehus på Haslum i Bærum skulle selges, var det mye som kom overraskende på eiendomsmegler, Edvard Chapsang:

Over 50 mennesker trappet opp på visning, seks stykker ga bud og ikke minst: Boligen gikk 800.000 kroner over takst.

Et helt nytt nivå

Edvard Chapsang solgte boligen på Haslum i Bærum. Foto: Eie Eiendomsmegling, Sandvika
Edvard Chapsang solgte boligen på Haslum i Bærum. Foto: Eie Eiendomsmegling, Sandvika

— Dette er selvsagt på et nivå vi ikke har sett tidligere for disse enhetene, sier Chapsang i Eie eiendomsmegling, avdeling Sandvika til Budstikka, som først omtalte saken.

Verditaksten på boligen var på 4,7 millioner kroner, men ble solgt for 5,5 millioner kroner. Ifølge Chapsang er dette prisrekord for dette området.

Les også: Avtakende vekst i boliggjeld

Stor interesse blant barnefamilier

Grunnen til at akkurat denne boligen gikk såpass mye over verditakst, har ikke Chapsang et sikkert svar på. Men han påpeker at det er få andre boliger på markedet akkurat nå, og at boligen i tillegg er svært attraktiv for barnefamilier.

— Boligen tiltrekker seg barnefamilier fordi det er kort vei til barnehager, skoler og Marka, men også fordi den ligger i nærhet til T-bane, sier Chapsang til ABC Nyheter.

Han legger til at familien som solgte rekkehuset har brukt tid på å innrede og male boligen, slik at den skulle treffe barnefamilier visuelt og estetisk.

— Boligen har også en god romløsning og inneholder fire soverom og to bad. Området er desutten bilfritt.

Chapsang legger til at Haslum er et populært område for mange, og at tilsvarende boliger i dette område trolig vil være attraktive de neste månedene.

Les også: De viktigste fordelene ved å kjøpe ny bolig

Oslo og Bærum øker mest

Boligprisene i Oslo og Bærum har økt mest på landsbasis det siste året. I disse to kommunene økte boligprisene med 9,2 prosent fra 4. kvartal 2014 til 4. kvartal 2015. Det kommer frem i Statistisk Sentralbyrå (SSB) sin boligprisindeks.

Dette skiller seg fra utviklingen ellers i landet. Boligprisene i Stavanger har til sammenligning hatt en nedgang på 8,1 prosent i samme periode.

Les også: Se hvor boligprisene steg mest i 2015

— Du må være forberedt på at boliglånsrenta går opp

Ingen tør å kjøpe huset fra «Nattsvermeren»