Endringer i ytelser for arbeidsledige i 2016

<p>NYE REGLER: Det blir flere endringer for mottakere av dagpenger i 2016. Illustrasjonsfoto: Alexander Vestrum / NTB</p>
NYE REGLER: Det blir flere endringer for mottakere av dagpenger i 2016. Illustrasjonsfoto: Alexander Vestrum / NTB

Mottakere av dagpenger bør merke seg at det ikke blir utbetalt ferietillegg i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere ble det gitt ferietillegg til dagpengemottakere som fikk dagpenger i mer enn åtte uker i løpet av et kalenderår. Dette tillegget ble da utbetalt i slutten av januar, men regjeringen avviklet denne ordningen i fjor.

Opptjeningen av ferietillegget opphørte 1. januar 2015, ifølge Navs nettsider. Det kommer dermed ikke ferietillegg fra 2016. Avviklingen blir begrunnet med at mange er i jobb når ferietillegget utbetales, siden tillegget utbetales året etter opptjening.

Les også: Slutt på ferietillegg for dagpengemottakere?

Fra 2016 skal derimot de som har mottatt dagpenger i mer enn 52 uker få rett til å ta ferie i inntil fire uker med utbetaling av dagpenger. Ferien kan tas i utlandet, og man kan velge om man vil ta den samlet eller som enkeltdager.

Videre er det verdt å merke seg at de som selv er skyld i at de har mistet jobben, eller som har takket nei til et jobbtilbud uten å ha en rimelig grunn, får lenger ventetid fra de får innvilget dagpenger til de har rett til å få dem utbetalt. Denne ventetiden øker nå til 12 uker. Dersom dette skjer mer enn én gang, øker ventetiden til 26 uker.

Se NAV sin fullstendige oversikt over endringer i regelverk og satser fra 1. januar 2016 her.

Les også: Arbeidsledigheten i Norge kan bli høyere enn i USA

Personvernpolicy