Meny

Endringer i ytelser for arbeidsledige i 2016

NYE REGLER: Det blir flere endringer for mottakere av dagpenger i 2016. Illustrasjonsfoto: Alexander Vestrum / NTB

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mottakere av dagpenger bør merke seg at det ikke blir utbetalt ferietillegg i år.

Tidligere ble det gitt ferietillegg til dagpengemottakere som fikk dagpenger i mer enn åtte uker i løpet av et kalenderår. Dette tillegget ble da utbetalt i slutten av januar, men regjeringen avviklet denne ordningen i fjor.

Opptjeningen av ferietillegget opphørte 1. januar 2015, ifølge Navs nettsider. Det kommer dermed ikke ferietillegg fra 2016. Avviklingen blir begrunnet med at mange er i jobb når ferietillegget utbetales, siden tillegget utbetales året etter opptjening.

Les også: Slutt på ferietillegg for dagpengemottakere?

Fra 2016 skal derimot de som har mottatt dagpenger i mer enn 52 uker få rett til å ta ferie i inntil fire uker med utbetaling av dagpenger. Ferien kan tas i utlandet, og man kan velge om man vil ta den samlet eller som enkeltdager.

Videre er det verdt å merke seg at de som selv er skyld i at de har mistet jobben, eller som har takket nei til et jobbtilbud uten å ha en rimelig grunn, får lenger ventetid fra de får innvilget dagpenger til de har rett til å få dem utbetalt. Denne ventetiden øker nå til 12 uker. Dersom dette skjer mer enn én gang, øker ventetiden til 26 uker.

Se NAV sin fullstendige oversikt over endringer i regelverk og satser fra 1. januar 2016 her.

Les også: Arbeidsledigheten i Norge kan bli høyere enn i USA

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus