– Oljenedturen er blitt merkbar i husholdningene

En kvinne tar ut penger i en minibank.
En kvinne tar ut penger i en minibank. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mange sier de er blitt mer forsiktige med pengebruken det siste året. Samtidig øker antallet betalingsanmerkninger over hele landet. Oljenedturen rammer husholdningene, ifølge inkassoselskapet Lindorff.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en KLP-undersøkelse svarer 41 prosent at de er mer forsiktige med pengebruken enn for ett år siden. Særlig er unge blitt mer forsiktige.

– Undersøkelsen kan tyde på at en del nordmenn er bekymret for utviklingen i arbeidsmarkedet, stigende arbeidsledighet og forbereder seg på dårligere tider i norsk økonomi, sier KLP Bankens administrerende direktør Leif Magne Andersen.

– Kraftig oljeprisfall har bidratt til massive oppsigelser i oljebransjen og det er derfor en naturlig konsekvens at mange nordmenn reduserer noe på forbruket, sier han.

Les også: IMF-varsel om trangere tider for norsk økonomi

Ifølge inkassofirmaet Lindorff økte antallet betalingsanmerkninger med 2,1 prosent fra andre til tredje kvartal i år. Det siste året har antallet økt med 7,6 prosent. Aller størst er økningen i Agder-fylkene, Akershus og Rogaland.

– Vi har sett at arbeidsledigheten har steget i disse fylkene, og regnet med at dette ville gi et økt mislighold. Det ser vi nå de første tegnene på, sier Lindorffs administrerende direktør Anette Willumsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus