Nå kan du sikre deg mot baksmell i 2016

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk.
Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag begynner Skatteetaten utsending av skattetrekkmeldingen for 2016. Dobbeltsjekk tallene for å unngå restskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved å sjekke at grunnlaget for skattekortet stemmer, minsker du både risikoen for baksmell og i å bli trukket for mye. Ikke minst er dette viktig dersom du har hatt endringer i økonomien siste år.

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk. Særlig personer som har kjøpt bolig og fått mye i gjeld, skiftet jobb og fått høyere lønn anbefales å endre skattekortet for å unngå feil skattetrekk.

Les også: – Lavere bolig­låns­rente i 2015 kan gi baksmell til flere neste år

I Norge har skattekortet vært elektronisk siden 2014. I praksis betyr det at du ikke lenger trenger å levere skattekort til arbeidsgiver, men at arbeidsgiver selv henter det ut, skriver Dinside .no.

Er du registrert e-bruker får du brevet med skattetrekkmeldingen elektronisk i meldingsboksen din i Altinn, hvis ikke skal du få informasjonen sendt hjem i posten innen 9. januar.

Les mer: – Tenk boliglånsrente frem til 2035