Nå kan du sikre deg mot baksmell i 2016

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk.
Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk. Foto: NTB scanpix

I dag begynner Skatteetaten utsending av skattetrekkmeldingen for 2016. Dobbeltsjekk tallene for å unngå restskatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved å sjekke at grunnlaget for skattekortet stemmer, minsker du både risikoen for baksmell og i å bli trukket for mye. Ikke minst er dette viktig dersom du har hatt endringer i økonomien siste år.

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradag, bør du endre skattekortet for å få et mest mulig korrekt skattetrekk. Særlig personer som har kjøpt bolig og fått mye i gjeld, skiftet jobb og fått høyere lønn anbefales å endre skattekortet for å unngå feil skattetrekk.

Les også: – Lavere bolig­låns­rente i 2015 kan gi baksmell til flere neste år

I Norge har skattekortet vært elektronisk siden 2014. I praksis betyr det at du ikke lenger trenger å levere skattekort til arbeidsgiver, men at arbeidsgiver selv henter det ut, skriver Dinside .no.

Er du registrert e-bruker får du brevet med skattetrekkmeldingen elektronisk i meldingsboksen din i Altinn, hvis ikke skal du få informasjonen sendt hjem i posten innen 9. januar.

Les mer: – Tenk boliglånsrente frem til 2035

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus