Meny

Nordea Bank Norge kan bli svensk filial

Nordea-banker i Norge kan bli filialer av det svenske Nordea-konsernet. Illustrasjonsfoto: Bertil Enevåg Ericson (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordea Bank Norge er foreslått omgjort til en svensk filial av konsernet. Det kan skape urettferdig konkurranse for norske banker.

Ved å flytte til Sverige, kan banken, unngå strenge norske kapitalkrav, men den ferske konsernsjefen Casper von Koskull sier til Dagens Næringsliv at dette ikke er den eneste grunnen til sammenslåing.

– Det ville være moralsk feil. Dessuten kan vi snuble fort, fordi det kommer regelendringer hele tiden, sier konsernsjefen.

Les også: Nordea slutter med kontanter

Nordea Bank Norge er Norges nest største bank med nesten en 900.000 privatkunder og 87.000 bedriftskunder. Om planen får gjennomslag i Nordeas styre, vil banken ha bedre muligheter til å kunne tilby lavere lånerenter og romsligere lån.

– Det er opp til bankene selv hvordan de organiserer seg. Samtidig er vi opptatt av like konkurransevilkår i Norge, og at lik risiko skal ha lik solidaritet. Nå kan de i stedet bli ulikhet i en større del av markedet, sier Idar Kreutzer i Finans Norge.

Finanstilsynet har holdt tilsyn med det norske delen av Nordea, men om de flytter til Sverige kan dette bli slutt. Von Koskull hevder sammenslåing kan redusere byråkrati og operativ risiko ved å ha én stor bank i konsernet.

Les også: Hackerangrep mot Nordea og Swedbank

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus