Meny

Halvparten av landets formue eies av nordmenn i fire fylker

Norges rikeste på forume er samlet i kun fire av landets19 fylker. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Husholdningene i Oslo, Akershus, Rogaland og Hordaland eier over halvparten av landets samlede formue, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Norske husholdninger hadde til sammen en beregnet bruttoformue på 7.350 milliarder kroner i 2013. Samtidig utgjorde husholdningenes gjeld 2.664 milliarder kroner. Nettoformuen blant norske husholdninger, som er beregnet bruttoformue fratrukket gjeld, er dermed på 4.686 milliarder kroner.

Les også: Finn de rikeste i din kommune

Tallene fra SSB er hentet fra inntekts- og formuesstatistikken for 2013, hvor studenthusholdninger er utelatt. Bruttoformuen til husholdningene er altså på størrelse med dagens verdi på Statens pensjonsfond utland, også kalt oljefondet.

Siden Oslo, Akershus, Rogaland og Hordaland er folkerike fylker, er det som forventet at en stor del av den totale formuen i landet befinner seg her.

Les også: Han er rikest på Stortinget

Husholdningene i disse fire fylkene utgjør 43 prosent av alle husholdningene i landet, samtidig som de eier 56 prosent av samlet nettoformue.

Gjennomsnittlig nettoformue per husholdning er dermed stor i disse fylkene, sammenlignet med resten av landet. Husholdningene i Oslo og Akershus har en gjennomsnittlig nettoformue på rundt 3 millioner kroner, noe som er rundt 1 million mer enn landsgjennomsnittet.

Les også: Fikk tilbake 88,8 millioner på skatten

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus