Røe Isaksen: – Bankene bør gå i seg selv

KRITISK: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er misfornøyd med uansvarlig markedsføring av kredittkort og forbrukslån.
KRITISK: Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er misfornøyd med uansvarlig markedsføring av kredittkort og forbrukslån. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener at bankene må være mer forsiktige med markedsføring av kredittkort og forbrukslån overfor unge kunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kjenner til at det har vært studentpakker med kredittkort, og kredittkort markedsføres som gratis penger, sier Røe Isaksen til E24.

Han er kritisk til den aggressive markedsføringen som har kommet fra både små og store aktører, og bekymrer seg over at unge kunder blir villedet.

– Mange vet ikke hvor dyre kredittkort og forbruksgjeld faktisk er. Ting du kjøper på avbetaling blir mye dyrere enn om du betaler med dine egne penger.

DNB og tidligere Postbanken har tidligere tilbydd en studentpakke med kredittkort, men har gått bort ifra dette. Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, påpeker at de aller fleste unge som søker kredittkort og forbruksfinansiering i DNB får avslag.

– Vi har en ganske streng praksis i forhold til forbrukslån. Jeg vil hevde at en del av de nye aktørene har lugubre metoder for markedsføring av kredittkort og forbrukslån, sier Bjerke til E24.

Ifølge en undersøkelse gjennomført av Finansportalen ønsker halvparten av tiendeklassingene i Norge å skaffe seg kredittkort når de blir myndige.

Den samme undersøkelsen viser at 44 prosent tror renten på kredittkort er lavere eller omtrent lik boliglånsrenten. I virkeligheten er renten omtrent ti ganger høyere, viser tall fra finansportalen.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus