Meny

Ukehandel fra sofaen? Vi sjekket prisene

MAT PÅ NETT: Netthandel av dagligvarer kan løse tidsklemme-floker. Den billigste butikken nærmer seg supermarkedprisene, viser Klikks test av sju dagligvarer på nett. FOTO: Skjermdump

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørg i hvert fall for at du velger rett butikk - vi har sammenlignet sju.

Vi har pristestet sju dagligvarebutikker på nett. Det er tidsklemmevennlig å kunne plotte inn handlelista på nettet og få varene sendt hjem, for eksempel en gang i uka. Men lønnsomt er det ikke. Ennå.

Kolonial.no kommer best ut i vår sammenlikning.

Handlelista, som skal tilsvare en stor ukehandel for en familie med to-tre barn, kommer på 2510 kroner om du handler på kolonial.no.

Det er 260 kroner mindre enn nestemann, 123levert.no (12 prosent). Dyrest er retthjem.no. Handlekurven der koster 3870 kroner - 1360 kroner mer - en prisforskjell på 54 prosent!Hold markøren over for å se det nøyaktige beløpet i hver butikk.

Klikk her for å se alle prisene i alle butikkene.

Men vi sjekket også mot to av de etablerte kjedebutikkene. På Rema 1000 kostet vår handleliste 2146 kroner, 17 prosent mindre enn på Kolonial.no. På

Slik sjekket vi prisene

Alle prisene er innhentet 6.november.

Utvalget tilsvarer en stor ukehandel for en familie med to-tre barn.

Der varen eller en tilsvarende vare er i sortimentet, er snittpris fra øvrige butikker brukt.

Det er innhentet priser fra Rema 1000 og Meny også, for referanse, men disse er ikke en del av denne prissammenligningen.


Meny måtte vi betalt 2374 kroner for de samme matvarene.

Karl Munthe-Kaas, adm.dir. i Kolonial.no, ser det som en selvfølge at hans nettbutikk er billigst, men måler helst sin butikk mot kjedene:

- Vi skal ligge mellom Rema 1000 og supermarkedene i pris. Klikks pristest viser at vi ikke har vært raske nok med å skru ned prisene, spesielt på noen produkter som vanligvis er billigere i julesesongen. Dette har vi umiddelbart gjort noe med. Vi jobber kontinuerlig med å følge prisene til dagligvarene tett, sier han.

Satser økologisk

123Levert.no, som kommer nest best ut i testen, har en markant satsing på økologiske varer. I motsetning til testvinneren har de også gratis frakt når kassalappen overstiger 1000 kr.

- Vi er ok fornøyd, spesielt med at vi er billigst på de varene som betyr mest for kundene, poengterer daglig leder Robert Lied.

Dagligvarerdirekte.no havnet midt på treet i prisundersøkelsen:

- Vi er fornøyd med plasseringen, men mener det er viktig å se på sluttsummen på kassalappen. Kostnader som frakt, pant, moms og fakturagebyr kan hos noen aktører totalt beløpe seg til 20% av handlesummen. Vi er blant de aller billigste på markedet når alt regnes inn, sier markedssjef Jack Bauer Hos Dagligvarer Direkte.

Ved kjøp for minst 700 kroner er levering er gratis fra Daglivaredirekte.no.

Venter høy vekst

- Flere faktorer bidrar til at omsetning av dagligvarer på nett ikke har slått mer an. Kostnadene er store når man skal distribuere til et langstrakt land. I tillegg er butikk-tettheten i Norge stor, understreker Johanne Kjuus, fagsjef Handel i Virke.

- Det er høyst sannsynlig at en overetablering av nærbutikker i Norge bidrar til å hindre vekst for nettbutikkene, istemmer Andreas Juell, daglig leder i Famba Holding AS, som eier Rett Hjem og Daglivareexpressen.

Likevel venter bransjeekspertene høy vekst. Ifølge Virke vil 0,5 prosent av daglivare-omsetningen på om lag 160 milliarder kroner i år vi være fra netthandel. Det tilsvarer 800 millioner kroner.

De neste årene spås veksten til 50 prosent i året. Men det er matkasser som akkurat nå vokser mest:

- Folk vil ha ferdige måltider, ferdige middagspakker og ferdige matkasser, for å komme seg ut av tidsklemmen, sier Kjuus.

Denne tabellen viser butikkenes priser per kategori. Hold markøren på stolpene for å se prisene.

- Ikke sammenlignbart

Det er irrelevant å sammenlikne prisene fra retthjem.no med de andre, fordi nettbutikken selger mest til bedriftsmarkedet, mener Andreas Juelll i holdingselskapet FamBa, som eier Rett Hjem.

- En nettbutikk har et helt annet kostnadsbilde. Vi trenger eget callsenter, egne plukkere, egne kjølebiler, nettside som hele tiden må fornyes, egne selgere. Vi skal tjene penger "hele veien " i motsetning til sammenlignbare konkurrenter.

Det er lett å holde lave priser når man taper penger, hevder Juell. som leverer dette lille stikket:

- Hadde det ikke vært for velvillige investorer, hadde vi nok fortsatt vært ganske alene i dette markedet, sier Juell.

For øvrig leverer de fleste nettbutikkene i undersøkelsen også til bedrifter.

Færre impulskjøp

Karl Munthe-Kaas i Kolonial.no forventer nær 100 millioner i omsetning i år og kan fortelle om rask vekst akkurat nå.

- Vårt mål er å lage en matbutikk på nett med lave priser, fantastisk utvalg, og funksjonalitet som gjør handelen inspirerende og effektiv. En knallsterk og konkurransedyktig tjeneste skal rekruttere flere kunder, sier han.

I likhet med flere av aktørene, peker Munthe-Kaas på spart tid, mindre kasting av mat, bedre planlegging og færre impulskjøp som gode incentiver til å handle hjemmefra.

- De unødvendige impulskjøpene forsvinner. Penger spart. Vi ser ingen hinder for vekst i netthandel innen dagligvarer, bare muligheter, sier Robert Lied i 123levert, som har som mål å bli størst på økologiske dagligvarer i Norge. Antatt omsetning er rundt 10 milllioner i 2015.

- Som å ta bussen

Jack Bauer i Daglivarerdirekte.no mener det også er et viktig miljøaspekt ved netthandel av mat:

- Vi trenger færre biler ute på veiene - ikke flere. Å handle dagligvarer på nett kan sammenlignes med å ta bussen til jobb: fremfor at 1000 mennesker skal kjøre til og fra butikken kan man spare mange kilometer på å benytte seg av en profesjonell aktør til å gjøre hjemleveringen.

Johanne Kjus i Virke tror også at ny teknologi og smarte logistikkløsninger vil presse prisene ned, men ikke før større aktører går inn i markedet for fullt.

Det gjør de snart. Meny har annonsert planer om egen netthandel. Det har også nettgiganten Komplett.no. Det kan gjøre det enda tøffere å vinne kampen om sofakundene.

Matenhjem.no og matnet.no har ikke besvart Klikk.nos henvendelser i forbindelse med prisundersøkelsen.

Priser på levering

Detaljert info om leveringstider etc. på nettsidene:

Kolonial.no

Oslo og Akershus. Hjemkjøring kr. 79. Henting gratis fra 21 hentesteder.

123levert.no

Oslo og østlandsområdet, til Kongsberg. Varene levert på døra kr 79. Gratis ved bestilling over 1000 kr.

Dagligvareexpressen (dex.no)

Oslo, Akershus og Drammen. Min. beløp kr. 600. Varene levert på døra kr. 99..

Dagligvarerdirekte.no

Oslo. Levering med en times margin, kr. 100. Gratis kjøp fra kr. 700.

Matenhjem.no

Oslo og nærliggende områder, kr. 79.

Matnet.no

Oslo og Sandefjord, Tønsberg. Kr. 89.

Retthjem.no

Oslo og nærliggende. Levering fra 45 til 111 kr. for private, fra 36 til 109 kr. for bedrifter.

Les også:

Belønner du barnet ditt for selvfølgeligheter?

Middag for fire personer i syv dager til 500 kroner

Nykommer best i test

Denne saken er først publisert på Klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
08:52 Vil rydde opp i mytene om plast i havet08:33 10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32 McGregor sier han legger opp08:31 Danmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30 Ronaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29 Kristoffersen og skiforbundets siste dag i retten08:19 – Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39 Sjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38 SV vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget i 197907:22 DSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18 Saudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47 Maktkamp og hestehandel venter i Thailand06:43 Ingen skadd i boligbrann i Haugesund06:30 Kamp til døra om å bli SV-nestleder05:55 Nye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53 Flere veier stengt etter uvær05:50 Dette skjer i dag05:35 Nye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33 Det offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30 Dette skjedde i natt04:50 Australia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27 Ny AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15 Pentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06 Bolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22 Hovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52 Fortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30 Tidenes laveste seertall for Skavlan01:58 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55 Mexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44 Brann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27 Franske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11 Underhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01 Borgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15 Rekordmange medlemmer i SV23:49 Erdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16 Valutakurser 25.03 (22.03)22:47 Brasils ekspresident Temer blir løslatt22:43 Frp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38 Barkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23 Røymark avgjorde for VIF21:48 Vegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45 Xi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37 Nytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30 Måren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06 Norsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00 Hammer gir seg som landslagstrener20:59 Forventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42 Apple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07 Torkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05 Utskjelte Lindelöf ble pappa19:37 Tidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31 NRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22 Fylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20 Trump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48 Ankerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44 Neymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57 Regjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47 Brudd i forhandlingene om CO2-fond17:21 Tre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15 Avviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52 Hamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50 Theresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28 Fikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26 Trump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15 Viking Sky-rederiet beklager15:35 Advokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09 Nike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08 Beklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07 Ber Viking-rederen bli med og betale skatt14:59 Telenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55 Nordmenn dropper hytta i påsken14:34 Flykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22 Sovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16 Ny bunnotering for «Skavlan»14:13 Vil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12 Kurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05 Trump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52 Nordea hever rentene13:38 Hjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16 Bjørgen ble mamma igjen12:55 Kripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55 Lagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47 Torskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23 Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12 Russland fryder seg over rapport11:48 Proffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44 Sumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42 Ødegaard sto over landslagets trening11:42 Passasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27 Russisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15 Første viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13 – Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06 Hvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51 Cruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22 Fullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57 To unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35 Øyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24 Fembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14 Ny forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12 Nasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs
Siste nytt
08:52VerdenVil rydde opp i mytene om plast i havet08:33Norge10.300 utlendinger ble norske statsborgere i fjor08:32SportMcGregor sier han legger opp08:31VerdenDanmark vil likestille psykisk og fysisk vold08:30SportRonaldo: – Jeg er tilbake om to uker08:29SportKristoffersen og skiforbundets siste dag i retten08:19Penger– Vi har ingen oversikt over usikret gjeld07:39NorgeSjåfør omkom i frontkollisjon på Sunnmøre07:38NorgeSV vil reise et minnesmerke for samene som sultestreiket foran Stortinget i 197907:22NorgeDSB setter døren på gløtt for fyrverkeriforbud07:18VerdenSaudi-Arabia fordømmer USAs anerkjennelse av Golanhøydene06:47PolitikkMaktkamp og hestehandel venter i Thailand06:43NorgeIngen skadd i boligbrann i Haugesund06:30NorgeKamp til døra om å bli SV-nestleder05:55VerdenNye luft- og rakettangrep mot Gaza og det sørlige Israel05:53NorgeFlere veier stengt etter uvær05:50NorgeDette skjer i dag05:35VerdenNye omfattende strømbrudd i Venezuela05:33NorgeDet offentlige betaler for redningsaksjon rundt cruiseskipet05:30NorgeDette skjedde i natt04:50VerdenAustralia vil fengsle journalister for brudd på publiseringsforbud04:27PengerNy AFP-ordning kan ramme unge arbeidstakere04:15VerdenPentagon setter av en milliard dollar til grensemur04:06VerdenBolsonaro vil feire Brasils militærdiktatur03:22NorgeHovedredningssentralene advarer mot svekket redningskapasitet02:52VerdenFortsatt dragkamp om Muellers rapport02:30NorgeTidenes laveste seertall for Skavlan01:58NorgeFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb01:55VerdenMexico krever unnskyldning for overgrep i kolonitiden01:44NorgeBrann ved resirkuleringsanlegg i Kristiansund slukket01:27VerdenFranske muslimer til sak mot Facebook og Google for terrorvideo01:11VerdenUnderhuset tar mer kontroll over brexitprosessen01:01NorgeBorgerlig samarbeid for Ap i hver tredje kommune00:15NorgeRekordmange medlemmer i SV23:49VerdenErdogan: Hagia Sofia kan bli moské23:16NorgeValutakurser 25.03 (22.03)22:47PolitikkBrasils ekspresident Temer blir løslatt22:43PolitikkFrp-politiker anmeldt for underslag – sier opp stortingsjobb22:38SportBarkley-dobbel da England snudde mot Montenegro22:23SportRøymark avgjorde for VIF21:48NorgeVegvesenet avslørte lastebilsjåfører med to jobber og sjåførkort21:45PolitikkXi og Macron holdt toppmøte i Paris21:37VerdenNytt omfattende strømbrudd i Venezuela21:30NorgeMåren gikk i fella – kort tid etter kom ulven21:06NorgeNorsk politi bidro i aksjon som felte polsk narkoliga21:00SportHammer gir seg som landslagstrener20:59NorgeForventer at Viking Sky er tilbake i drift tidlig april20:42VerdenApple lanserer kredittkort og Netflix-konkurrent20:07PolitikkTorkil Vederhus blir ny partisekretær for MDG20:05SportUtskjelte Lindelöf ble pappa19:37VerdenTidligere Stormy Daniels-advokat siktet for utpressingsforsøk mot Nike19:31SportNRK: Solberg blir svensk landslagssjef19:22PolitikkFylkesnes: – Senterpartiets distrikspolitikk kan da ikke stoppe på kaikanten!19:20PolitikkTrump hardt ut mot dem som sørget for Mueller-rapporten18:48NorgeAnkerkjettingen på Viking Sky måtte kappes18:44SportNeymars far og agent lo av Real Madrid-ryktene17:57NorgeRegjeringen lanserer ny handlingsplan mot voldtekt17:47PolitikkBrudd i forhandlingene om CO2-fond17:21NorgeTre personer involvert i trafikkulykke i Troms17:15NorgeAvviser Ernas plan for barna i fangeleire16:52VerdenHamas: – Enige med Israel om våpenhvile16:50NorgeTheresa Mays brexitavtale mangler fortsatt støtte16:28MotorFikk ikke kjøre videre slik – fører anmeldt for flere forhold16:26VerdenTrump har anerkjent Golanhøydene som en del av Israel16:15NorgeViking Sky-rederiet beklager15:35VerdenAdvokat: Frode Berg-rettssaken starter 2. april15:09PengerNike fikk bot på 120 millioner fra EU15:08Helse og livsstilBeklager etter feilaktig å ha erklært kvinne død15:07PengerBer Viking-rederen bli med og betale skatt14:59PengerTelenor ga Berit Svendsen sluttpakke på 6,8 millioner14:55ReiseNordmenn dropper hytta i påsken14:34NorgeFlykaprer saksøker Norge for å få opphold14:22VerdenSovende soldat i telt ble overkjørt av stridsvogn14:16KulturNy bunnotering for «Skavlan»14:13SportVil ikke kommentere nye dopingpåstander14:12VerdenKurdiske opprørere vil ha internasjonal IS-domstol14:05PolitikkTrump vil la Barr avgjøre offentliggjøring av rapport13:52PengerNordea hever rentene13:38VerdenHjelpetelefon for europeere i brexitnød13:16SportBjørgen ble mamma igjen12:55VerdenKripos sender etterforskere til Etiopia etter flystyrt12:55SportLagerbäck stoler på Sverige-Janne12:47NorgeTorskefiske blir forbudt langs kysten fra Telemark til svenskegrensen12:23MotorRogaland SV foreslår å avvikle bompenger12:12VerdenRussland fryder seg over rapport11:48NorgeProffbokser priser seg heldig som overlevde stuntet11:44KulturSumaya Jirde Ali tildelt ytringsfrihetspris11:42SportØdegaard sto over landslagets trening11:42NorgePassasjer skadd da førerløs buss begynte å trille11:27VerdenRussisk mann forsøkte å smugle neddopet orangutang11:15SportFørste viktige kamp mot Sverige på 41 år11:13Sport– Kristoffersen har ikke forstått den norske idrettsmodellen11:06StemmerHvis han ikke var skyldig, hva hadde han å frykte?10:51NorgeCruisepassasjerer: – Vi er evig takknemlig til Norge10:22SportFullt på Ullevaal under Sverige-kampen09:57NorgeTo unge menn tiltalt for to grove ran i Oslo09:35PengerØyner 60 millioner for Bygdøy-luksus09:24NorgeFembarnsfar tiltalt for voldtekt av to av sine barn09:14Helse og livsstilNy forskning: Menneskekroppen kan ha evnen til å sanse jordas magnetfelt09:12PengerNasdaq utsetter svarfristen på sitt bud på Oslo Børs
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus