NHO-sjef: – Dropp kutt i personskatten

Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Berit Roald (NTB scanpix)
Kristin Skogen Lund. Arkivfoto: Berit Roald (NTB scanpix)

NHO-sjef Kristin Skogen Lund frykter regjeringen vil droppe skattekutt for bedrifter for å betale asylregningen. Dropp heller kuttet i personskatten, foreslår Skogen Lund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktøren i NHO mener de ekstra milliardene den økte asylstrømmen koster – det siste anslaget er på 9,5 milliarder kroner – må dekkes inn og ikke tas fra oljefondet, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: KrF: – Ikke mer skattelette til de rikeste

– Hvis det ikke dekkes inn, utsetter vi bare et problem, for det kommer til å bli enda mer krevende i 2017, sier hun. Samtidig er NHO-sjefen bekymret for at foreslåtte skattekutt for hennes medlemmer kan bli droppet når regningen skal gjøres opp. Hun mener regjeringen må holde fast ved det foreslåtte kuttet i selskapsskatten fra 27 til 25 prosent, men at det er mindre viktig å verne om skattelette for privatpersoner.

Les også: SSB advarer mot skattekutt for å motvirke nedgang

– Personskattedelen er ikke så påkrevet, og dette kuttet er også den største utgiftsposten i reformen. Så forstår jeg at det er kontroversielt å skjerme næringslivet og la privatpersoner betale, men argumentet mitt er at vi må stimulere til større investeringer for å skape arbeidsplasser.

Skogen Lund mener regjeringen vil spare 3,9 milliarder på å droppe skattekuttene til folk flest.

Bakgrunn: Jensen vil gi ni av ti lavere skatt

Personvernpolicy