KrF setter enslige minstepensjonister foran par

Hans Olav Syversen. Illustrasjonsfoto: Berit Roald (NTB scanpix)
Hans Olav Syversen. Illustrasjonsfoto: Berit Roald (NTB scanpix)

KrF vil dele opp regjeringens forslag om mer pensjon til par og heller gi enslige minstepensjonister noen tusenlapper ekstra i året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forslaget til statsbudsjett går regjeringen inn for å endre avkortingen i grunnpensjonen til pensjonistpar. De får i dag bare ut 85 prosent av pensjonen de ville fått som enslige, og regjeringen vil heve denne andelen til 90 prosent. Det er nedfelt i samarbeidsavtalen med Venstre og KrF, men nå vil KrF heller gi 4.000 kroner mer til enslige minstepensjonister, skriver Aftenposten.

Les også: Flere vil prioritere pensjon enn lønn

– Vi står ved avtalen vi har inngått, men ønsker en annen innfasing, sier Hans Olav Syversen (KrF), som leder Stortingets finanskomité. I avtalen med Høyre og Frp står det nemlig ikke når pensjonistparene skal få de ekstra 5 prosentpoengene.

KrF vil derfor bare gi halvparten så mye i sitt forslag til 2016-budsjett og vil bruke pengene de sparer til å plusse på minstepensjonen for enslige.

– Det er en gruppe som kommer veldig dårlig ut. Vi vil øke denne pensjonen med 4.000 kroner neste år, sier Syversen, som mener regjeringen har oversett denne gruppen. Han er villig til å foreslå «regelendringer» for å sikre at pengene går til nettopp de enslige minstepensjonistene.

Les også: SIFO: Vi bekymrer oss unødvendig mye for pensjon