Flere vil prioritere pensjon enn lønn

For første gang sier nå flere at de heller ville valgt høyere pensjon enn økt lønn dersom de fikk velge.

I fjor ville 46 prosent prioritert økt lønn, mens 33 prosent satte pensjon først. Nå er tallene henholdsvis 33 og 36 prosent. Illustrasjonsfoto: Frank May (NTB scanpix)

I fjor ville 46 prosent prioritert økt lønn, mens 33 prosent satte pensjon først. Nå er tallene henholdsvis 33 og 36 prosent. Illustrasjonsfoto: Frank May (NTB scanpix)

Endringen kommer fram i årets utgave av DNBs pensjonsundersøkelse utført av Respons, skriver Dagens Næringsliv. I fjor ville 46 prosent prioritert økt lønn, mens 33 prosent satte pensjon først. Nå er tallene henholdsvis 33 og 36 prosent. Det tredje alternativet – lengre ferie – er blitt noe mer populært det siste året. 23 prosent hadde dette som førstevalg, mot 19 prosent i fjor. Åtte prosent svarte «vet ikke».

Les også: Forbrukerrådet: – Bankenes pensjonskalkulatorer er ikke til å stole på

– Det er første gang jeg har sett, og det tyder på at bevisstheten rundt egen pensjon er økende, sier DNBs pensjonsekspert Bengt Olav Lund.

– Årsaken er nok at de aller fleste har en forventning om at de vil få mindre fra folketrygden når de blir pensjonister enn det dagens pensjonister får, tror Lund.

Bevisstheten om egen pensjon er også betydelig høyere i årets undersøkelse enn i fjor, men fortsatt svarer én av fire at de ikke vet hva slags pensjonsordning de har hos arbeidsgiver, altså om den er innskudds- eller ytelsesbasert.

Les også: SIFO: Vi bekymrer oss unødvendig mye for pensjon

Sammenlign forsikringer

Få tilbud - spar penger

Samle smålån

Få lavere rente på smålån og kredittgjeld.

Tjenesten er gratis og uforpliktende.

Eksempel eff.rente 15,84%, 65000, o/5 år, etabl.geb. 950,-, Totalt: 92334

Start her
i samarbeid med Tjenestetorget

Sammenlign alle kredittkort i Norge

Kredittkort.com i samarbeid med Kredittkort.com

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter.

Her finner du regler for kommentering.

Tor Strand, redaktør

Diskuter artikkelen her:

comments powered by Disqus

Hva kan vi bli bedre på?

Dine synspunkter er viktige i vårt kontinuerlige arbeid med å forbedre Startsiden. Derfor ber vi deg bruke cirka 3 minutter på en kort spørreundersøkelse.

Ja, jeg kan delta
Nei takk

Hilsen oss i Startsiden