NSB-forsinkelser ga refusjon av 1 million kroner

NSB tror mange ikke «gidder» å søke om erstatning etter forsinkelser. Selskapet Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
NSB tror mange ikke «gidder» å søke om erstatning etter forsinkelser. Selskapet Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Rundt 8.500 passasjerer fikk i snitt en drøy hundrelapp hver etter å ha søkt NSB om erstatning etter forsinkelser i fjor. Selskapet tror mange ikke «gidder» å søke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen betalte NSB så vidt over en million i erstatning for forsinkelser i 2014. På tre år er det blitt betalt ut fire millioner, noe som ikke akkurat truer selskapets økonomi, skriver VG.

– Det er nok slik at det er mange som ikke «gidder» å benytte seg av retten sin, nettopp fordi det ofte er små beløp det er snakk om, mener leder Rune Reitan i NSB Servicesenter. Han mener de små beløpene også viser at reisene i utgangspunktet er ganske billige.

Pendlerleder Jan Riddervold synes på sin side at beløpene er uforskammet lave. Han tror grunnen til at såpass få søker om refusjon er at ordningen er tungvint og at NSB ikke opplyser godt nok om den.

– Man kan sitte på et tog som er en halv time forsinket uten at noen opplyser om at man da faktisk har krav på betydelig refusjon, sier Riddervold, som pendler selv og er leder i både er leder i Norsk Pendlerallianse og Mjøsen pendlerforening.

Reitan er uenig i begge ankepunktene og minner om at transportvilkårene er tilgjengelige både på NSBs nettsider og på stasjonene.

Les også: Passasjerrekord for NSB

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus