DNB: En av fire sparer rentebonusen

Nordmenn bruker ekstra penger etter rentenedgangen til relativt fornuftige utgiftsposter, som nedbetaling av lån og sparing.
Nordmenn bruker ekstra penger etter rentenedgangen til relativt fornuftige utgiftsposter, som nedbetaling av lån og sparing. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Rentenedgangen det siste året har ført til at mange har tusenvis av ekstra kroner å rutte med. Ifølge DNB velger folk i stor grad å forvalte pengene fornuftig

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banken har fått gjennomført en undersøkelse av Ipsos MMI som viser hva nordmenn bruker rentebonusen på. En av fire, 27 prosent, har spart pengene, nesten like mange, 23 prosent, har brukt pengene på forbruk og faste utgifter. En av fem, 20 prosent, har betalt ekstra ned på boliglånet. Rundt 17 prosent har brukt pengene på bolig/oppussing, mens 15 prosent har brukt dem på ferie eller reise.

– Det gleder meg at de fleste bruker disse pengene fornuftig. Mange både sparer og betaler ned mer på lånene sine enn de har gjort tidligere. Fortsett å betale et like stort månedlig beløp som før renten ble satt ned. Det gir en tryggere økonomi, samt en stor besparelse i renteutgifter, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB til NTB.

Les også: DNB gikk 6,4 milliarder kroner i pluss

Av undersøkelsen ser det ut til at menn sparer mest. Tre av ti menn sier at de har spart pengene mot bare to av ti kvinner.

– En del av årsaken kan være at menn og kvinner bruker pengene sine forskjellig. Mens kvinnene gjerne står for forbruket, er det mennene som styrer regninger, forsikringer, lån og sparing, sier Sandmæl. (©NTB)

Personvernpolicy