Slik holder du arbeidsgiveren i ørene

INNMELDING: Du sparer tid og frustrasjon hvis alle forhold et riktig meldt inn første gang.
INNMELDING: Du sparer tid og frustrasjon hvis alle forhold et riktig meldt inn første gang.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er sjefen din som skal melde inn skattetrekket ditt, men nå kan du selv sjekke at det blir gjort riktig før selvangivelsen sendes ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til nå har du måtte vente på at selvangivelsen dumpet ned i postkassa, eller i epost-innboksen de senere år, før du fikk sjekket om sjefen din har meldt inn arbeidsforholdet ditt på riktig måte.

For at selvangivelsen skal bli riktig må ditt ansettelsesforhold være meldt inn til skattemyndighetene og med den nye løsningen Skatteetaten nå har lansert, kan du følge med på hva arbeidsgiveren din gjør.

Skatteetaten skriver i en pressemelding at du nå ikke må «vente til selvangivelsen kommer for å avdekke eventuelle feilrapporteringer. Nå kan du sjekke at arbeidsgiveren har rapportert det trekket som skal betales for deg, slik at skatten din blir riktig.»

– Dessverre er det også en del useriøse arbeidsgivere som av ulike grunner unnlater å rapportere inn forskuddstrekket uten at ansatte er klar over det, skriver avdelingsdirektør i Skatteetaten, Torstein Hoem i pressemeldingen.

For å sjekke opplysningene, logger du på inn på Altinn hvor det meste av offentlige tjenester nå er samlet. Hvis du finner feil, rapporterer du de til den som har lagt inn de gale opplysningene. Dette er som før, men nå kan du altså sjekke før selvangivelsen kommer.