Leter etter bolig - fikk tilbud om garderobeskap til 6455 kroner i måneden

Det er ikke lett å finne bolig for unge og studenter i London. ANSA oppfordrer leietagere til å være forsiktige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuffelsen var stor da Alex Lomax (23) møtte på visning i Clapham i London. Rommet hun skulle se på viste seg nemlig å ligne mer på et garderobeskap - med skråvegg, plassert under en trapp, enn et rom.

Husleien for «rommet» var 500 pund, som tilsvarer 6455 norske kroner.

Hun tok bilde av rommet og la det ut på Twitter.

Les også: – Vi sluttet å betale regninger

Ønsket sosial person

I boligannonsen sto det ifølge ekstrabladet noe sånt som:

«Vi leter etter en vennlig, åpen og utadvendt person til vårt kollektiv i en stor bygning i Clapham. Vi er en hyggelig gjeng som liker å finne på ting sammen, så vi leter ikke etter noen som kun har lyst til å være på rommet sitt. Det følger med seng til rommet».

I tillegg til å skulle betale en husleie på 6455 kroner, skulle leietager også ut med over 700 kroner hver måned til regninger.

Meldingen Alex Lomax la ut på Twitter har blitt retweetet over 5900 ganger.

Les også: Fast­ren­ten i Låne­kas­sen under 2 prosent

Populært blant norske studenter

I skoleåret 2014-2015 var det ifølge Lånekassen 5296 nordmenn som studerte heltid i Storbritannia, og 504 studenter som dro på utveksling dit.

President i ANSA og tidligere student ved London School of Economics and Political Science (LSE) Jakob Aure sier til ABC Nyheter at London er en dyr by for studenter.

– I Storbritannia oppgis ofte leiepriser per uke og da er det viktig for studenter å huske på at det faktisk i gjennomsnitt er 4.34 uker per måned – og ikke 4 uker per måned. Den totale månedsleien er derfor ofte dyrere enn mange norske studenter først tror, sier han.

Han forteller at mange studenter opplever problemer med huseier på det private boligmarkedet.

– ANSA anbefaler derfor å ikke leie eller betale depositum på en leilighet man ikke selv, eller noen man stoler på har sett, sier Aure.