Carl I. Hagen anker gullpensjon-saken til Høyesterett

Carl I. Hagen tapte i Borgarting lagmannsrett.
Carl I. Hagen tapte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Terje Pedersen / Scanpix

Fremskrittspartiets tidligere leder Carl I. Hagen mener fortsatt han skal ha høyere pensjon etter sin tid på Stortinget, og anker saken inn for Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en prinsipielt viktig sak. Her bør man stå fast på Grunnlovens bestemmelser om at lover ikke kan gis tilbakevirkende kraft, sier Hagen til Nettavisen.

Hagens pensjon ble redusert etter at Stortinget endret pensjonsordningen i 2011. Han mente han ikke burde vært omfattet av endringen, siden han allerede var pensjonist da endringen kom. Han tok saken til trygderetten og deretter lagmannsretten, men tapte begge steder.

– Jeg har betalt til pensjon i alle år og var lovet 66 prosent av stortingslønnen. Så, etter jeg har gått av, endrer de reglene. Det blir det samme som om du har din pensjonsforsikring i Storebrand og at du har betalt inn pensjonspenger i over 30 år. Så kommer Storebrand etterpå og sier at det gidder vi ikke; vi kutter i pensjonen din. Det sier seg selv at det ikke er lov, har Hagen tidligere sagt til VG.

Bakgrunn: Carl I. Hagen tapte gullpensjonen

Personvernpolicy