Tidenes høyeste boligpriser i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boligprisene steg med 2,5 prosent fra juli til august og er nå høyere enn noensinne, viser boligprisstatistikken fra Eiendom Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– August 2015 har den høyeste prisen på boliger noensinne. Dette er «all time high», sier administrerende direktør Christian V. Dreyer i Eiendom Norge.

At det var en sterk økning i boligprisene forrige måned, kommer imidlertid ikke som noen overraskelse og er en naturlig konsekvens av en svak julimåned, sier Dreyer.

Korrigert for sesongvariasjoner var det en økning i boligprisene på 1,1 prosent. De siste tolv månedene har det vært en prisvekst på 7,7 prosent.

Les også: Nordea tror på to rentekutt det neste året

Preges ikke av usikkerheten

– Etter en prismessig svak juli måned, har markedet i august gitt en sterk utvikling i både de faktiske og sesongkorrigerte prisene. Noe av oppgangen forklares som en korreksjon av en svak juli måned. Utviklingen viser likevel at det så langt er få tegn til at boligmarkedet preges i særlig grad av usikkerheten i norsk økonomi, sier Dreyer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se eiendomsmeglerbransjen legge frem boligprisstatistikken:

Alle eiendomsmeglerbransjens regioner hadde en prisoppgang i august, også det en normal korreksjon etter en svak juli.

Den sterkeste prisøkningen finner man i Larvik og Follo med 3,3 prosent. Også dette er en naturlig korreksjon fra en svak juli da det var klar nedgang.

Svakest i Rogaland

Svakest prisutvikling i august hadde Stavanger og Trondheim med en oppgang på henholdsvis 1,3 og 1,6 prosent.

Rogaland er eneste fylke med nedgang i boligprisene de siste tolv månedene, og Stavanger og Sandnes er de eneste områdene der prisene har falt det siste året, med 1,2 og 0,3 prosent. Oslo og Tromsø har hatt sterkest prisvekst de siste tolv månedene med 12,2 og 10,4 prosent.

– Til tross for utfordringer i arbeidsmarkedet i Rogaland, har markedet prismessig holdt seg rimelig bra. Likevel ser vi utfordringer i at det er et kraftig fall i antall salg og økt salgstid. Det blir derfor spesielt spennende å følge utviklingen i denne regionen framover, sier Dreyer.

Les også: Stadig lavere rente på boliglån