Bunnpris åpner for betaling med mobiltelefon

Som første norske dagligvarekjede tilbyr Bunnpris nå kundene å betale med mobilen i alle kjedens butikker.
Som første norske dagligvarekjede tilbyr Bunnpris nå kundene å betale med mobilen i alle kjedens butikker. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagligvarekjeden er dermed den første i Norge som lar kundene betale for matvarene med mobilen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobiltelefonen har lenge vært omtalt som fremtidens betalingsmåte. I flere år har det blitt jobbet med å lage løsninger som gjør det mulig å bruke mobilen som betalingskort.

Onsdag klokka 12.00 lanserte Bunnpris en løsning som gjør det mulig å betale med mobiltelefonen i alle 251 av kjedens butikker i Norge.

Det betyr at kundene kan betale i kassa selv om penger og kort ligger hjemme. Bunnpris er første dagligvarekjede ut i Norge til å tilby denne tjenesten til alle sine kunder.

Les også: Fremtidens betaling er mobil

– Garanterer at det er trygt

Det finnes flere ulike teknologier som gjør det mulig å bare holde mobilen inntil bankterminalen for å betale. Bunnpris har tatt i bruk en løsning som heter mCASH, som er levert i samarbeid med BN Bank.

For å ta tjenesten i bruk må kundene laste ned betalings-appen mCASH til sin smarttelefon. Deretter kan man koble betalingskort til appen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er veldig stolte over å være den aller første norske dagligvarekjeden som kan tilby dette. mCASH er en moderne og brukervennlig betalingsform som vi tror vil appellere til mange, sier Bunnpris-eier Christian Lykke i en pressemelding.

Administrerende direktør i BN Bank, Gunnar Hovland, forsikrer at det er trygt å betale med mobilen.

– Vi garanterer at det er like sikkert som å bruke kort, sier Hovland i pressemeldingen.

Les også: NorgesGruppen vurderer kortgebyr

Rema 1000 i oktober

Rema 1000 skal også tilby en slik løsning til sine kunder i løpet av høsten. Nylig meldte kjeden at fra oktober kan de første Rema 1000-kundene ta i bruk betalingstjenesten MobilePay. På nyåret skal tjenesten være tilgjengelig i over tusen REMA 1000-, Narvesen- og 7-Eleven-butikker.

Rema 1000 skrev i pressemeldingen at de ville være først ute av de norske dagligvareaktørene, men må nå se seg slått på målstreken av Bunnpris.