Nettshopping:

Slik sparer du penger på nettshopping

SPAR PENGER: Så lenge du følger ekspertenes råd, kan du spare mye penger på nettshopping. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
SPAR PENGER: Så lenge du følger ekspertenes råd, kan du spare mye penger på nettshopping. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Bli en smart nettshopper og spar penger ved å bruke rabattkoder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en smart nettshopper?

Du kan nemlig spare mye penger ved å handle klær og tilbehør på nett – så lenge du vet å benytte deg av rabattkoder.

Det som lenge har vært en tradisjon i USA, har nå begynt å få sitt fotfeste i Norge. Nettsider som Cuponation, Grupon og Members er blant de mest populære norske sidene som tilbyr rabattkoder, og disse sidene har de siste årene fått titusener av brukere.

Du kan faktisk spare opp til 80 prosent av kjøpesummen ved å benytte deg av rabatter som nettsidene tilbyr.

Og mangfoldet er stort. På de ulike nettsidene finner du merker som Calvin Klein, Michael Kors, By Marlene Birger og DKNY som selges for en slikk og ingenting.

Sjekk vår oversikt over ulike nettsider som tilbyr rabatter nederst i saken.

Les også: Grensen for forenklet for­tol­ling tredobles

Vært kritisk til rabattene

For godt til å være sant, sier du? Ikke hvis du følger ekspertenes tips for vettig bruk av rabattkoder!

Direktør for Internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, anbefaler å saumfare markedet før du stoler blindt på rabattkodene.

– Det vil alltid være sånn at noen av tilbudene virker for gode til å være sanne. Derfor er det smart å sammenligne prisen i forskjellige butikker og på andre nettsider, råder han.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, råder deg også til å ha et kritisk blikk.

– Det kan vær mye penger å spare på bruk av slike rabattkoder, og jeg vil absolutt anbefale å tråle de ulike rabattnettsidene hvis du likevel har bestemt deg for å foreta et nettkjøp, sier hun, og fortsetter:

Men vinninga kan fort gå opp i spinninga om du handler på grunn av nettrabatt fremfor behov. Det er lurt å være bevisst på nettopp dette.

Reitan synes disse nettsidene er positive for forbrukeren, men fraråder å ty til nettshopping bare fordi du kjeder deg.

– Våre undersøkelser viser at hele 30 prosent av unge mellom 18 og 29 år bruker nettshopping som tidsfordriv, og da er det klart at rabattsidene kan bidra til å øke fristelsen for å foreta et nettkjøp, sier Reitan.

Les også: Ny angre­rett­lov for nett­han­del

Se opp for svindel

Det er heller ikke til å legge skjul på at du lett kan bli utsatt for svindel hvis du shopper på rabattsider i hytt og gevær. Igjen er nøkkelordet å være kritisk.

Men hvordan kan man avsløre en svindelside som tilbyr rabatter?

– Hvis grammatikken på nettsiden er dårlig er det som regel hurtig maskinoversatt. Imidlertid er svindlerne ofte proffe og blir stadig flinkere til å utforme rabattsider som ser oppriktige ut, forteller Waterhouse.

– Det beste tipset jeg kan gi her er å følge med så godt man kan, og tenk nøye igjennom det før du gjennomfører kjøpet, legger han til.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Ann Hege Skogly, sier også at det kan være vanskelig å oppdage svindlere, men at det er noen hovedpunkter du skal se etter.

Les også: Svindel på nett­han­del mer enn doblet

– På nettsiden skal det være lett å finne kontaktinfo til butikken og til selgeren. En ærlig selger vil gjerne bli funnet av kundene sine og er ofte raus med kontaktinfo, forteller hun.

Et annet tips er å sjekke andres erfaringer med nettsiden.

– Bruk søkemotorer og les andres kommentarer til rabattsidene. Du bør også være tilbakeholden med egen kontaktinformasjon. Hvis rabattsiden for eksempel ber om personnummer bør du stille spørsmålstegn til hvorvidt selgeren har behov for det, råder Skogly.

Artikkelen fortsetter under bildet

TIDSFORDRIV: Nettshopper du fordi du trenger noe, eller fordi du kjeder deg? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
TIDSFORDRIV: Nettshopper du fordi du trenger noe, eller fordi du kjeder deg? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Betal alltid med kredittkort

Før du handler på nett, bør du også sjekke hvor rabattsiden har adresse.

– Hvis selgeren holder til innenfor EØS, er du trygg. Da plikter siden å rette seg til norsk lov. Hvis ikke kan du få problemer når du skal klage hvis noe går galt, sier Skogly.

Waterhouse understreker at det er viktig å lese alt som står med små bokstaver.

– Det er fort gjort å gå på en smell hvis du ikke leser alle vilkårene som er oppgitt. Ved kjøp av hotellopphold som er på tilbud er det eksempelvis ofte kun bestemte dager og et avgrenset tidsrom tilbudet gjelder. Det står ofte med liten skrift i hjørnet, forteller han.

Og for all del: bruk kredittkort!

– Hvis du blir svindlet på en rabattside og har brukt kredittkort, plikter banken seg å betale pengene tilbake. Det er i henhold til loven, konstaterer Skogly.

Forbrukerrådet har fått henvendelser fra folk som føler seg lurt etter å ha handlet på rabattsider.

– For eksempel fikk vi en henvendelse fra en kunde som hadde kjøpt seg en klokke på en av de mest populære rabattsidene. Førprisen var her oppgitt til 20.000 kroner, og var satt ned til 6000 kroner. Da kunden tok klokken til urmakeren, fikk vedkommende opplyst at klokken ikke hadde høyere verdi enn 400 kroner, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

Skogly understreker at du kan klage hvis du opplever at varen du kjøpte er en piratkopi.

Selv om folk opplever å bli svindlet, mener hun likevel at du nødvendigvis ikke trenger å la deg skremme.

– Hvis du kommer til en seriøs side og finner et godt produkt til en god pris, kan du gjøre et veldig godt kjøp, påpeker hun.

Oversikt over populære rabattsider

KUPP: Rabatter finnes i alle kategorier, og du kan gjøre noen gode kupp hvis du shopper smart. Skjermdump: Cuponation.no
KUPP: Rabatter finnes i alle kategorier, og du kan gjøre noen gode kupp hvis du shopper smart. Skjermdump: Cuponation.no

Rabattsider og -koder en med andre ord en gave til den glade nettshopperen – så lenge du ikke handler ukritisk.

Noen av sidene har rabattkoder som skal limes inn under handelen på nettsiden til butikken, mens andre sider praktiserer kjøpet selv.

Det som ofte er fellesnevneren for alle disse sidene er at rabattene er tidsbegrenset, så her må du handle raskt for å gjøre et kupp.

Her er en oversikt over de mest populære sidene med rabatter:

KODER: Noen sider opererer med rabattkoder, mens andre gjennomfører kjøpet for deg. Skjermdump: Jenterabatt.com
KODER: Noen sider opererer med rabattkoder, mens andre gjennomfører kjøpet for deg. Skjermdump: Jenterabatt.com

Jenterabatt.com: Samler koder og rabatter fra en rekke norske og utenlandske nettbutikker. Har kategoriene mote, tilbehør, reise, hudpleie og sminke. Har både rabattkoder som skal limes inn på butikksiden, og praktiserer noen av kjøpene selv.

CupoNation.no: Norges største samleside for rabattkuponger. Tilbyr rabattkoder i alle slags kategorier: Mote, sport, reise, ferie, helse, underholdning, elektronikk og foto.

Groupon.no: Rabattside som samler rabatter i alle slags kategorier. Ja, her finner du faktisk reduserte priser på alt fra mote og skjønnhet, til advokater og vekterkurs.

Aftenposten Rabattkoder: Her får du rabattkoder som kan limes inn på diverse nettsider. Kategoriene spenner seg fra mote og skjønnhet, til diverse tjenester og reiser.

TID: De fleste rabattkodene er tidsbegrenset, så her gjelder det å handle raskt. Skjermdump: Members.com
TID: De fleste rabattkodene er tidsbegrenset, så her gjelder det å handle raskt. Skjermdump: Members.com

Members.com: Skandinavisk rabattside med mote og skjønnhet som hovedkategori. Her foregår kjøpet på deres nettside.

Hotukdeals.com: Britisk rabattside med rabatter på alt fra mote og skjønnhet, til restauranter, reiser og elektronikk. I tillegg har de faktisk dagligvarer som kjeks og til og med kjøtt! Her blir man sendt videre til siden som har tilbudet.

Vouchercodes.co.uk: Britisk side med rabattkoder med kategorier som blant annet mote, helse, skjønnhet, blomster og interiør.

BRITISK SIDE: Det kan også lønne seg å sjekke utenlandske rabattsider. Skjermdump: Vouchercodes.co.uk
BRITISK SIDE: Det kan også lønne seg å sjekke utenlandske rabattsider. Skjermdump: Vouchercodes.co.uk

Promotionalcodes.org.uk: Nettside fra Storbritannia som gir deg rabattkoder på hva enn du måtte trenge. Her kan du få koder på mote og skjønnhet, men også på for eksempel datingsider.

Mycupons.com: En side som viser forskjellige tilbud i diverse butikker, fremfor å gi rabattkoder. Kan være greit for å oppdatere seg på tilbud hos butikker som Forever21 og Urban Outfitters, spesielt når du er på reise.

POPULÆR: Flipit hevder å være verden mest populære rabattside. Skjermdump: Flipit.com
POPULÆR: Flipit hevder å være verden mest populære rabattside. Skjermdump: Flipit.com

Retailmenot.com: Amerikansk side med rabattkoder. Noen av kodene her gjelder kun hvis du viser dem i butikk, mens andre koder skal brukes på diverse nettsider. Her kan du finne rabatter på merker som Victoria’s Secret, Forever 21, H&M og ASOS.

Flipit.com: Hevder å være verdens mest populære rabattside, og opererer i alle verdensdelene. Her finner du rabattkoder som kan limes inn hos diverse nettbutikker, blant annet i kategorien mote, skjønnhet og helse. For å få koden må du oppgi e-postadressen din.

Les også:

Dette shopper toppstylistene i høst

Åtte høsttrender du faktisk kan bruke

Ti plagg enhver kvinne burde eie

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:33 Mye finvær i vente for vinterferierende14:31 Livløs person funnet i skianlegget i Trysil14:16 – Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51 Norsk student skal være smittet av coronaviruset i Italia13:39 Fiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36 Stor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26 Håvard Bøkko legger opp etter VM13:15 Manchester City har anket mesterligastraffen13:14 Guinness-produsent venter koronatap13:04 Besetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48 – Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15 Hareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03 Fotballforbundet åpner for alkoholservering11:30 Innbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18 Arsenal-profil ute i lang tid11:17 Ikke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42 Regjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37 Cappelen Damm selger Tanum-butikker09:42 Guardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25 Kvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03 NRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02 Alle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50 Arbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27 SAS regner med virustap på 200 millioner07:46 OBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35 Passasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34 Minnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32 Video ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19 Historisk mild vinter i åtte fylker07:16 20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07 Pasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38 Serbia-planen klar for Lagerbäck06:31 Første bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19 Norske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00 Siste sjanse for Netanyahu05:50 Dette skjer i dag05:45 Hygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44 Kina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42 Flåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33 Dette skjedde i natt05:03 Bernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00 NRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24 Mann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07 Demokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54 Støttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52 Amerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34 Antallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09 Busselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18 Anklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13 Siktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09 Bomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18 Tidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46 Disney-sjefen går av etter 15 år00:39 Turoperatører forberedt på virusutbrudd00:23 Ferjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17 Rask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16 Griezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02 Bil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37 Equinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41 Den kan minne om jorden, men har den liv?21:35 18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21 Barnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29 Rapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56 Solberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44 Stemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38 Tidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11 Kina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54 Spiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48 En mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26 Sjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09 Matsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48 Folkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38 UEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26 Mann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00 Christian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48 Ingen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13 Filip Ingebrigtsen ble pappa15:11 Kristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10 Opposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55 Bodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54 Kritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24 Nordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08 Smittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05 – Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04 Åtte menn vil bli leder for oljefondet14:03 Uefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44 En av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21 Takk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53 29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51 Flere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42 Millionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37 Kvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01 Politiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01 Egypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08 Opptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07 Beste resultat i Folketrygdfondets historie10:29 Weinstein brakt til sykehus etter dommen10:29 Regnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28 Svenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger
Siste nytt
14:33NorgeMye finvær i vente for vinterferierende14:31NorgeLivløs person funnet i skianlegget i Trysil14:16Penger– Frykt er ingen godkjent grunn for å avbestille13:51VerdenNorsk student skal være smittet av coronaviruset i Italia13:39PolitikkFiskeriministeren har meldt seg ut av Frimurerlosjen13:36NorgeStor snøskredfare i Tromsø og Lyngen13:26SportHåvard Bøkko legger opp etter VM13:15SportManchester City har anket mesterligastraffen13:14PengerGuinness-produsent venter koronatap13:04VerdenBesetningsmedlem fikk feber – 6000 corona-fast12:48Norge– Jeg ble ranet av sjefene på Helsehuset Kongsberg12:15SportHareide ble årets trener igjen: – Betyr ekstra mye12:03SportFotballforbundet åpner for alkoholservering11:30PengerInnbyggere i Hongkong kan få utdelt penger11:18SportArsenal-profil ute i lang tid11:17KulturIkke begravelse på statens bekostning for Jahn Teigen10:42KulturRegjeringen gir ordre om riving av Y-blokka10:37KulturCappelen Damm selger Tanum-butikker09:42SportGuardiola tror ingen kan kopiere Zidane09:26Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi09:25NorgeKvinne siktet for mordbrann i Nord-Troms09:03KulturNRKs hovedkvarter på Marienlyst er solgt09:02ReiseAlle Norwegians fly klare på Kanariøyene08:50PengerArbeidsledigheten var på 3,9 prosent i desember08:27PengerSAS regner med virustap på 200 millioner07:46NorgeOBOS og Nokas beklager voldsbruk ved Sotakiosken07:35VerdenPassasjerer som har fått dra fra virusrammet skip, har symptomer07:34SportMinnesota på sluttspilljakt etter seier over Columbus Blue Jackets07:32VerdenVideo ryster USA: Seksåring lagt i jern av politiet07:19NorgeHistorisk mild vinter i åtte fylker07:16Verden20 drept i voldsomme opptøyer i New Delhi07:07Helse og livsstilPasienter rystet over politi og fylkesmann: – Som å møte en vegg06:38SportSerbia-planen klar for Lagerbäck06:31VerdenFørste bekreftede forekomst av covid-19 i Brasil06:19PengerNorske finansmenn etterforskes for bedrageri i Frankrike06:00PolitikkSiste sjanse for Netanyahu05:50NorgeDette skjer i dag05:45Helse og livsstilHygiene-overtramp avslørt på sykehjem05:44VerdenKina har satt 94 flypassasjerer i karantene05:42NorgeFlåmsbana åpnet for trafikk etter skred05:33NorgeDette skjedde i natt05:03PolitikkBernie Sanders hardt angrepet under demokratenes debatt05:00KulturNRK får PFU-kritikk for Lotto-sendinger04:24NorgeMann pågrepet for væpnet hotellran i Stavanger04:07VerdenDemokratene uenige om marihuana bør legaliseres i USA03:54NorgeStøttegruppe krever nye avhør i Kielland-saken03:52VerdenAmerikansk soldat smittet – over 1.000 virussmittede i Sør-Korea03:34VerdenAntallet virusdøde fortsetter å falle i Kina03:09NorgeBusselskap krever Trondheim kommune for millioner02:18PengerAnklager om korrupsjon i Carlsbergs indiske datterselskap02:13NorgeSiktede i Ranheim-saken erkjenner ikke straffbar handling02:09VerdenBomber regner over Idlib – ti skoler rammet på én dag01:18NorgeTidligere forsikringsrådgiver dømt for bedrageri00:46KulturDisney-sjefen går av etter 15 år00:39NorgeTuroperatører forberedt på virusutbrudd00:23MotorFerjefylkene krever mer penger til grønt skifte23:17SportRask Gnabry-dobbel ga Chelsea mesterligamareritt23:16SportGriezmann reddet uavgjort for tannløst Barcelona23:02VerdenBil krasjet med SAS-fly på Tenerife – 180 passasjer rammet22:37NorgeEquinor og Nordea ber ansatte om å holde seg hjemme i to uker etter reiser21:41VerdenDen kan minne om jorden, men har den liv?21:35Norge18-åring funnet død i Bergen – rusmiddel trolig dødsårsak21:21NorgeBarnevernsgründer tiltalt for seksuelt misbruk av eget fosterbarn20:29VerdenRapport: Britiske politikere lot overgrep mot barn passere19:56PolitikkSolberg mener Sivertsen bør gå ut av Frimurerlosjen19:44VerdenStemmer teorien, kan det være «århundrets oppdagelse»19:38NorgeTidligere statssekretær fra Frp fikk dobbel lønn19:11VerdenKina sier at fengslet forlegger ikke lenger er svensk18:54NorgeSpiller ballen rett i fanget på klimafornekterne18:48NorgeEn mann i 30-årene kritisk skadd i arbeidsulykke i Oslo18:26SportSjefen om Solskjær: - Fundamentet for suksess er på plass18:09NorgeMatsvinn-innlegg tar av på Facebook – problemet er at fakta ikke stemmer17:48Helse og livsstilFolkehelseinstituttet ber helsetjenesten forberede seg på en alvorlig virusepidemi17:38SportUEFA: Koronaviruset kan true fotball-EM16:26NorgeMann funnet død - skal ha blitt etterlatt i hjelpeløs tilstand16:00PolitikkChristian Tybring-Gjedde varsler boikott av Dagens Næringsliv-journalister15:48ReiseIngen særbehandling av nordmenn som har bodd på samme hotell som virussmittet italiener15:13SportFilip Ingebrigtsen ble pappa15:11SportKristoffersen tatt ut til super-G-renn, kan debutere i disiplinen15:10PolitikkOpposisjonen dropper mistillit, men varsler sterk kritikk14:55SportBodø/Glimt kjøper tidligere Stabæk-spiller14:54KulturKritikere får selv kritikk etter Giske-saken14:24ReiseNordmenn bestiller ferie som før: – Ingen frykt for å reise14:08Helse og livsstilSmittetallene i Italia kryper opp mot 30014:05Sport– Tre måneders vindu for avgjørelse om Tokyo-OL14:04PengerÅtte menn vil bli leder for oljefondet14:03SportUefa hjelper gresk fotball å bekjempe vold og korrupsjon13:44NorgeEn av fem innsatte i norske fengsler er over 50 år13:21StemmerTakk for stemmen. Takk for musikken. Takk for smilet12:53Norge29-åring frifunnet for forsøk på barneekteskap12:51ReiseFlere nordmenn bodde på samme hotell som virussmittet italiener12:42NorgeMillionbot etter eksplosjon på gjenvinningsanlegg12:37NorgeKvinne mistet livet i frontkollisjon med trailer12:01NorgePolitiaksjon mot regnskapsførere i Oslo og Viken12:01VerdenEgypts tidligere president Hosni Mubarak er død11:08VerdenOpptøyer i India samtidig som Trump er på besøk11:07PengerBeste resultat i Folketrygdfondets historie10:29KulturWeinstein brakt til sykehus etter dommen10:29VerdenRegnet fortsetter i et stadig mer oversvømt Jakarta10:28KulturSvenske myndigheter krever at Kina slipper fri dømt forlegger
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus