Nettshopping:

Slik sparer du penger på nettshopping

SPAR PENGER: Så lenge du følger ekspertenes råd, kan du spare mye penger på nettshopping. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
SPAR PENGER: Så lenge du følger ekspertenes råd, kan du spare mye penger på nettshopping. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Bli en smart nettshopper og spar penger ved å bruke rabattkoder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du en smart nettshopper?

Du kan nemlig spare mye penger ved å handle klær og tilbehør på nett – så lenge du vet å benytte deg av rabattkoder.

Det som lenge har vært en tradisjon i USA, har nå begynt å få sitt fotfeste i Norge. Nettsider som Cuponation, Grupon og Members er blant de mest populære norske sidene som tilbyr rabattkoder, og disse sidene har de siste årene fått titusener av brukere.

Du kan faktisk spare opp til 80 prosent av kjøpesummen ved å benytte deg av rabatter som nettsidene tilbyr.

Og mangfoldet er stort. På de ulike nettsidene finner du merker som Calvin Klein, Michael Kors, By Marlene Birger og DKNY som selges for en slikk og ingenting.

Sjekk vår oversikt over ulike nettsider som tilbyr rabatter nederst i saken.

Les også: Grensen for forenklet for­tol­ling tredobles

Vært kritisk til rabattene

For godt til å være sant, sier du? Ikke hvis du følger ekspertenes tips for vettig bruk av rabattkoder!

Direktør for Internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, anbefaler å saumfare markedet før du stoler blindt på rabattkodene.

– Det vil alltid være sånn at noen av tilbudene virker for gode til å være sanne. Derfor er det smart å sammenligne prisen i forskjellige butikker og på andre nettsider, råder han.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, råder deg også til å ha et kritisk blikk.

– Det kan vær mye penger å spare på bruk av slike rabattkoder, og jeg vil absolutt anbefale å tråle de ulike rabattnettsidene hvis du likevel har bestemt deg for å foreta et nettkjøp, sier hun, og fortsetter:

Men vinninga kan fort gå opp i spinninga om du handler på grunn av nettrabatt fremfor behov. Det er lurt å være bevisst på nettopp dette.

Reitan synes disse nettsidene er positive for forbrukeren, men fraråder å ty til nettshopping bare fordi du kjeder deg.

– Våre undersøkelser viser at hele 30 prosent av unge mellom 18 og 29 år bruker nettshopping som tidsfordriv, og da er det klart at rabattsidene kan bidra til å øke fristelsen for å foreta et nettkjøp, sier Reitan.

Les også: Ny angre­rett­lov for nett­han­del

Se opp for svindel

Det er heller ikke til å legge skjul på at du lett kan bli utsatt for svindel hvis du shopper på rabattsider i hytt og gevær. Igjen er nøkkelordet å være kritisk.

Men hvordan kan man avsløre en svindelside som tilbyr rabatter?

– Hvis grammatikken på nettsiden er dårlig er det som regel hurtig maskinoversatt. Imidlertid er svindlerne ofte proffe og blir stadig flinkere til å utforme rabattsider som ser oppriktige ut, forteller Waterhouse.

– Det beste tipset jeg kan gi her er å følge med så godt man kan, og tenk nøye igjennom det før du gjennomfører kjøpet, legger han til.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Ann Hege Skogly, sier også at det kan være vanskelig å oppdage svindlere, men at det er noen hovedpunkter du skal se etter.

Les også: Svindel på nett­han­del mer enn doblet

– På nettsiden skal det være lett å finne kontaktinfo til butikken og til selgeren. En ærlig selger vil gjerne bli funnet av kundene sine og er ofte raus med kontaktinfo, forteller hun.

Et annet tips er å sjekke andres erfaringer med nettsiden.

– Bruk søkemotorer og les andres kommentarer til rabattsidene. Du bør også være tilbakeholden med egen kontaktinformasjon. Hvis rabattsiden for eksempel ber om personnummer bør du stille spørsmålstegn til hvorvidt selgeren har behov for det, råder Skogly.

Artikkelen fortsetter under bildet

TIDSFORDRIV: Nettshopper du fordi du trenger noe, eller fordi du kjeder deg? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
TIDSFORDRIV: Nettshopper du fordi du trenger noe, eller fordi du kjeder deg? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Betal alltid med kredittkort

Før du handler på nett, bør du også sjekke hvor rabattsiden har adresse.

– Hvis selgeren holder til innenfor EØS, er du trygg. Da plikter siden å rette seg til norsk lov. Hvis ikke kan du få problemer når du skal klage hvis noe går galt, sier Skogly.

Waterhouse understreker at det er viktig å lese alt som står med små bokstaver.

– Det er fort gjort å gå på en smell hvis du ikke leser alle vilkårene som er oppgitt. Ved kjøp av hotellopphold som er på tilbud er det eksempelvis ofte kun bestemte dager og et avgrenset tidsrom tilbudet gjelder. Det står ofte med liten skrift i hjørnet, forteller han.

Og for all del: bruk kredittkort!

– Hvis du blir svindlet på en rabattside og har brukt kredittkort, plikter banken seg å betale pengene tilbake. Det er i henhold til loven, konstaterer Skogly.

Forbrukerrådet har fått henvendelser fra folk som føler seg lurt etter å ha handlet på rabattsider.

– For eksempel fikk vi en henvendelse fra en kunde som hadde kjøpt seg en klokke på en av de mest populære rabattsidene. Førprisen var her oppgitt til 20.000 kroner, og var satt ned til 6000 kroner. Da kunden tok klokken til urmakeren, fikk vedkommende opplyst at klokken ikke hadde høyere verdi enn 400 kroner, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

Skogly understreker at du kan klage hvis du opplever at varen du kjøpte er en piratkopi.

Selv om folk opplever å bli svindlet, mener hun likevel at du nødvendigvis ikke trenger å la deg skremme.

– Hvis du kommer til en seriøs side og finner et godt produkt til en god pris, kan du gjøre et veldig godt kjøp, påpeker hun.

Oversikt over populære rabattsider

KUPP: Rabatter finnes i alle kategorier, og du kan gjøre noen gode kupp hvis du shopper smart. Skjermdump: Cuponation.no
KUPP: Rabatter finnes i alle kategorier, og du kan gjøre noen gode kupp hvis du shopper smart. Skjermdump: Cuponation.no

Rabattsider og -koder en med andre ord en gave til den glade nettshopperen – så lenge du ikke handler ukritisk.

Noen av sidene har rabattkoder som skal limes inn under handelen på nettsiden til butikken, mens andre sider praktiserer kjøpet selv.

Det som ofte er fellesnevneren for alle disse sidene er at rabattene er tidsbegrenset, så her må du handle raskt for å gjøre et kupp.

Her er en oversikt over de mest populære sidene med rabatter:

KODER: Noen sider opererer med rabattkoder, mens andre gjennomfører kjøpet for deg. Skjermdump: Jenterabatt.com
KODER: Noen sider opererer med rabattkoder, mens andre gjennomfører kjøpet for deg. Skjermdump: Jenterabatt.com

Jenterabatt.com: Samler koder og rabatter fra en rekke norske og utenlandske nettbutikker. Har kategoriene mote, tilbehør, reise, hudpleie og sminke. Har både rabattkoder som skal limes inn på butikksiden, og praktiserer noen av kjøpene selv.

CupoNation.no: Norges største samleside for rabattkuponger. Tilbyr rabattkoder i alle slags kategorier: Mote, sport, reise, ferie, helse, underholdning, elektronikk og foto.

Groupon.no: Rabattside som samler rabatter i alle slags kategorier. Ja, her finner du faktisk reduserte priser på alt fra mote og skjønnhet, til advokater og vekterkurs.

Aftenposten Rabattkoder: Her får du rabattkoder som kan limes inn på diverse nettsider. Kategoriene spenner seg fra mote og skjønnhet, til diverse tjenester og reiser.

TID: De fleste rabattkodene er tidsbegrenset, så her gjelder det å handle raskt. Skjermdump: Members.com
TID: De fleste rabattkodene er tidsbegrenset, så her gjelder det å handle raskt. Skjermdump: Members.com

Members.com: Skandinavisk rabattside med mote og skjønnhet som hovedkategori. Her foregår kjøpet på deres nettside.

Hotukdeals.com: Britisk rabattside med rabatter på alt fra mote og skjønnhet, til restauranter, reiser og elektronikk. I tillegg har de faktisk dagligvarer som kjeks og til og med kjøtt! Her blir man sendt videre til siden som har tilbudet.

Vouchercodes.co.uk: Britisk side med rabattkoder med kategorier som blant annet mote, helse, skjønnhet, blomster og interiør.

BRITISK SIDE: Det kan også lønne seg å sjekke utenlandske rabattsider. Skjermdump: Vouchercodes.co.uk
BRITISK SIDE: Det kan også lønne seg å sjekke utenlandske rabattsider. Skjermdump: Vouchercodes.co.uk

Promotionalcodes.org.uk: Nettside fra Storbritannia som gir deg rabattkoder på hva enn du måtte trenge. Her kan du få koder på mote og skjønnhet, men også på for eksempel datingsider.

Mycupons.com: En side som viser forskjellige tilbud i diverse butikker, fremfor å gi rabattkoder. Kan være greit for å oppdatere seg på tilbud hos butikker som Forever21 og Urban Outfitters, spesielt når du er på reise.

POPULÆR: Flipit hevder å være verden mest populære rabattside. Skjermdump: Flipit.com
POPULÆR: Flipit hevder å være verden mest populære rabattside. Skjermdump: Flipit.com

Retailmenot.com: Amerikansk side med rabattkoder. Noen av kodene her gjelder kun hvis du viser dem i butikk, mens andre koder skal brukes på diverse nettsider. Her kan du finne rabatter på merker som Victoria’s Secret, Forever 21, H&M og ASOS.

Flipit.com: Hevder å være verdens mest populære rabattside, og opererer i alle verdensdelene. Her finner du rabattkoder som kan limes inn hos diverse nettbutikker, blant annet i kategorien mote, skjønnhet og helse. For å få koden må du oppgi e-postadressen din.

Les også:

Dette shopper toppstylistene i høst

Åtte høsttrender du faktisk kan bruke

Ti plagg enhver kvinne burde eie

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:15 Venstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09 Studie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23 Israel og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26 Uroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført23:20 Pompeo: Trump er fullt forberedt på krig mot Tyrkia22:45 FN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04 Enighet om byrådsplattformen i Oslo21:52 Tok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49 Mattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36 Hegerberg nominert til Ballon d'Or21:29 Facebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09 Bare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05 Gulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31 Her er de mest urolige flyturene19:08 Slik ville skolen hindre juks18:10 Fly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32 Carlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13 BMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01 Brexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31 Marianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46 SIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29 Morgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22 Superstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07 Mann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59 Julian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59 Stanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53 Bjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50 Oppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19 Viken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04 Toppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03 Syriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57 Tsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48 NFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51 Tiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50 Tenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56 Nye Ålesund er årets nynorskkommune11:55 Kallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54 Frykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54 Mange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42 Premier League-spiss tatt for promillekjøring11:07 Sterkeste pundkurs på fem måneder10:57 Endelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52 Full storm i Midt-Norge tirsdag10:35 Frynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35 NRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17 Høyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16 Iran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02 Konkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52 Svensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52 Ruud falt på verdensrankingen09:51 Enighet om reformer i Libanon09:51 Far siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34 Tysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33 FNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21 Barndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19 Mot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16 Woodward: – Ingen planer om United-salg08:18 Gustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18 Solberg på «ukjent» besøk i Irak08:11 Klopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09 Trump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37 Politiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30 Kina anklager japansk professor for spionasje07:26 Turister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14 Rundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12 Galaxy videre i MLS-sluttspillet06:24 Japans eksport faller for tiende måned på rad06:10 Her herjer tornadoen i Texas05:53 Jordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50 Dette skjer i dag05:43 Norge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30 Dette skjedde i natt05:15 Kanonvalg for De grønne i Sveits05:05 Sensurert forside på flere australske aviser03:17 Myndighetene utvider portforbudet i Chile02:49 Morales tar første stikk i valget i Bolivia02:17 Minst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15 Wild tok seier uten Zuccarello02:09 Murray tok sin første seier på over to år01:45 Nyvalg i april i Nord-Makedonia00:58 Fem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19 Politiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58 TV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56 Tyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10 Ti drept i artilleriangrep i Kashmir22:49 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49 Milan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02 Carlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01 Sarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47 Molde tok nytt steg mot seriegull21:32 «Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40 Huawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15 Saueflokk på tur gjennom Madrid19:53 Aalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51 Startet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42 Over 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24 Liverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45 Politikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28 Jehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16 Solfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder
Siste nytt
01:15NorgeVenstre-lederen: Jeg er best for partiet videre01:09VerdenStudie: Klimaendringer gjør El Niño sterkere00:23VerdenIsrael og Jordan ber Trump beholde soldater i Syria23:26VerdenUroen fortsetter i Chile – nytt portforbud innført23:20VerdenPompeo: Trump er fullt forberedt på krig mot Tyrkia22:45VerdenFN advarer om dramatisk befolkningsnedgang i Sørøst-Europa22:04NorgeEnighet om byrådsplattformen i Oslo21:52NorgeTok opp kampen mot mishandling: – Alkoholmisbruk gikk ut over hesten21:49NorgeMattilsynet: 11.400 kilo kjøtt stoppet på grensen21:36SportHegerberg nominert til Ballon d'Or21:29VerdenFacebook: – Står overfor stadig mer sofistikerte angrep21:09NorgeBare én brannmann brukte bilbelte i ulykken i Kvinesdal21:05SportGulljagende Bodø/Glimt snublet hjemme mot Mjøndalen20:31ReiseHer er de mest urolige flyturene19:08VerdenSlik ville skolen hindre juks18:10VerdenFly måtte snu da kjemikalie-lekkasje førte til at kabinansatte besvimte17:32SportCarlsen satte rekord med remis mot Aronian – 101 strake partier uten tap17:13MotorBMW-tyver i Oslo-området går etter ratt og annet dyrt utstyr17:01VerdenBrexitavtalen nektet lagt fram – Parlamentet startet lovprosessen16:31NorgeMarianne Borgen fortsetter som ordfører i Oslo15:46NorgeSIAN-leder om hattiltale: – Dette er faktaformidling15:29NorgeMorgenbladets redaktør går av etter lang tids konflikt15:22NorgeSuperstjerne skulle spille Knausgård – så satte forfatteren foten ned15:07NorgeMann møter i retten tiltalt for drapsforsøk om bord i tog14:59VerdenJulian Assange fikk ikke retten med på å utsette utleveringssak14:59VerdenStanset vanntilførsel til overfylt og omstridt teltleir14:53SportBjørgen tviler på om langrennsporten vil overleve14:50PengerOppgang i det globale aksjemarkedet etter samtaler mellom USA og Kina14:19PolitikkViken Venstre vraker Trine Skei Grande14:04SportToppserien innfører sluttspill: – Vil heve produktet14:03VerdenSyriske kurdere kaster poteter på amerikanske soldater13:57VerdenTsjekkia hevder å ha avslørt russisk spionnettverk13:48SportNFF vil forlenge Lagerbäcks kontrakt12:51NorgeTiltalt nekter for drap og mishandling av kona12:50NorgeTenåring slått og ranet i Oslo – fire tenåringer pågrepet11:56KulturNye Ålesund er årets nynorskkommune11:55NorgeKallmyr om Oslo-volden: – Fattigdom er ingen unnskyldning11:54PengerFrykter at Erdoğans angrep tapper boligmarkedet i Tyrkia11:54Helse og livsstilMange lemlestes for livet – nå har legene fått nok11:42SportPremier League-spiss tatt for promillekjøring11:07PengerSterkeste pundkurs på fem måneder10:57VerdenEndelig rapport etter Lion Air-ulykken snart klar10:52NorgeFull storm i Midt-Norge tirsdag10:35VerdenFrynset forhold mellom USA og Tyrkia skaper debatt om atomvåpen10:35KulturNRK slår sammen regionale TV-sendinger10:17PolitikkHøyre håper på Sp for videre samtaler i Bergen10:16VerdenIran advarer Tyrkia mot å etablere militært nærvær i Syria10:02PengerKonkursbegjæring for kosmetikkjeder - 1.300 ansatte berørt09:52SportSvensk langrennsprofil mister hele sesongen09:52SportRuud falt på verdensrankingen09:51VerdenEnighet om reformer i Libanon09:51NorgeFar siktet for seksuell omgang med mindreårig i tillegg til drapsforsøk09:34PolitikkTysk minister: – EU trenger noen dager til brexitavgjørelse09:33PolitikkFNB-styret snur om eksklusjon av medlemmer i Sandnes09:21NorgeBarndomsstedet rasert av flom – da fikk Oddbjørn en idé09:19PolitikkMot dødt løp mellom Trudeau og Scheer i Canada09:16SportWoodward: – Ingen planer om United-salg08:18PengerGustav Witzøe overtar som konsernsjef i SalMar08:18PolitikkSolberg på «ukjent» besøk i Irak08:11SportKlopp mener Solskjær forsvarte seg til ett poeng08:09VerdenTrump vil DNA-teste alle asylsøkere07:37NorgePolitiet patruljerte på Facebook – fem bøtelagt07:30VerdenKina anklager japansk professor for spionasje07:26NorgeTurister pågrepet for droneflyging ved marinebase07:14PengerRundlurte Nav: Fikk både lønn og millioner i uførepensjon07:12SportGalaxy videre i MLS-sluttspillet06:24PengerJapans eksport faller for tiende måned på rad06:10VerdenHer herjer tornadoen i Texas05:53VerdenJordskjelv har rammet stillehavsøya Vanuatu05:50NorgeDette skjer i dag05:43PengerNorge på sjetteplass over beste pensjonssystemer i verden05:30NorgeDette skjedde i natt05:15PolitikkKanonvalg for De grønne i Sveits05:05KulturSensurert forside på flere australske aviser03:17VerdenMyndighetene utvider portforbudet i Chile02:49PolitikkMorales tar første stikk i valget i Bolivia02:17VerdenMinst 30 døde i bussulykke i Kongo02:15SportWild tok seier uten Zuccarello02:09SportMurray tok sin første seier på over to år01:45PolitikkNyvalg i april i Nord-Makedonia00:58VerdenFem døde i brann i klesfabrikk i uroen i Chile00:19NorgePolitiet etterforsker bilbrann i Oslo23:58NorgeTV-aksjonen har fått inn 220 millioner kroner23:56VerdenTyskland: – Tyrkias militæroffensiv er brudd på internasjonal rett23:10VerdenTi drept i artilleriangrep i Kashmir22:49SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:49SportMilan mistet seieren på overtid i Piolis første kamp22:02SportCarlsen tangerte langsjakkrekord med seier mot Matlakov22:01SportSarpsborg reddet poeng mot Brann ett minutt før slutt21:47SportMolde tok nytt steg mot seriegull21:32Politikk«Klimavalg» i Sveits – nesten dobling for De grønne20:40PengerHuawei-grunnlegger advarer Norge mot politisk press20:15VerdenSaueflokk på tur gjennom Madrid19:53SportAalesund sikret opprykk til Eliteserien19:51PolitikkStartet med varme og fascinasjon, endte med fullskala mistillit: – De to ble aldri forsonet19:42NorgeOver 90.000 hjortedyr har blitt testet for skrantesyke19:24SportLiverpool spolerte Solskjærs opptur fem minutter før slutt18:45PengerPolitikere vil granske matgiganter som gir bonuspoeng på øl18:28NorgeJehovas vitner mener stemme-nei ikke er i strid med demokratiske verdier18:16Helse og livsstilSolfrid Heier (74): – Verden rundt meg er veldig opptatt av alder
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus