Meny

Nettshopping:

Slik sparer du penger på nettshopping

SPAR PENGER: Så lenge du følger ekspertenes råd, kan du spare mye penger på nettshopping. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bli en smart nettshopper og spar penger ved å bruke rabattkoder.

Er du en smart nettshopper?

Du kan nemlig spare mye penger ved å handle klær og tilbehør på nett – så lenge du vet å benytte deg av rabattkoder.

Det som lenge har vært en tradisjon i USA, har nå begynt å få sitt fotfeste i Norge. Nettsider som Cuponation, Grupon og Members er blant de mest populære norske sidene som tilbyr rabattkoder, og disse sidene har de siste årene fått titusener av brukere.

Du kan faktisk spare opp til 80 prosent av kjøpesummen ved å benytte deg av rabatter som nettsidene tilbyr.

Og mangfoldet er stort. På de ulike nettsidene finner du merker som Calvin Klein, Michael Kors, By Marlene Birger og DKNY som selges for en slikk og ingenting.

Sjekk vår oversikt over ulike nettsider som tilbyr rabatter nederst i saken.

Les også: Grensen for forenklet for­tol­ling tredobles

Vært kritisk til rabattene

For godt til å være sant, sier du? Ikke hvis du følger ekspertenes tips for vettig bruk av rabattkoder!

Direktør for Internett og nye medier, Torgeir Waterhouse, anbefaler å saumfare markedet før du stoler blindt på rabattkodene.

– Det vil alltid være sånn at noen av tilbudene virker for gode til å være sanne. Derfor er det smart å sammenligne prisen i forskjellige butikker og på andre nettsider, råder han.

Forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan, råder deg også til å ha et kritisk blikk.

– Det kan vær mye penger å spare på bruk av slike rabattkoder, og jeg vil absolutt anbefale å tråle de ulike rabattnettsidene hvis du likevel har bestemt deg for å foreta et nettkjøp, sier hun, og fortsetter:

Men vinninga kan fort gå opp i spinninga om du handler på grunn av nettrabatt fremfor behov. Det er lurt å være bevisst på nettopp dette.

Reitan synes disse nettsidene er positive for forbrukeren, men fraråder å ty til nettshopping bare fordi du kjeder deg.

– Våre undersøkelser viser at hele 30 prosent av unge mellom 18 og 29 år bruker nettshopping som tidsfordriv, og da er det klart at rabattsidene kan bidra til å øke fristelsen for å foreta et nettkjøp, sier Reitan.

Les også: Ny angre­rett­lov for nett­han­del

Se opp for svindel

Det er heller ikke til å legge skjul på at du lett kan bli utsatt for svindel hvis du shopper på rabattsider i hytt og gevær. Igjen er nøkkelordet å være kritisk.

Men hvordan kan man avsløre en svindelside som tilbyr rabatter?

– Hvis grammatikken på nettsiden er dårlig er det som regel hurtig maskinoversatt. Imidlertid er svindlerne ofte proffe og blir stadig flinkere til å utforme rabattsider som ser oppriktige ut, forteller Waterhouse.

– Det beste tipset jeg kan gi her er å følge med så godt man kan, og tenk nøye igjennom det før du gjennomfører kjøpet, legger han til.

Senior kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, Ann Hege Skogly, sier også at det kan være vanskelig å oppdage svindlere, men at det er noen hovedpunkter du skal se etter.

Les også: Svindel på nett­han­del mer enn doblet

– På nettsiden skal det være lett å finne kontaktinfo til butikken og til selgeren. En ærlig selger vil gjerne bli funnet av kundene sine og er ofte raus med kontaktinfo, forteller hun.

Et annet tips er å sjekke andres erfaringer med nettsiden.

– Bruk søkemotorer og les andres kommentarer til rabattsidene. Du bør også være tilbakeholden med egen kontaktinformasjon. Hvis rabattsiden for eksempel ber om personnummer bør du stille spørsmålstegn til hvorvidt selgeren har behov for det, råder Skogly.

Artikkelen fortsetter under bildet

TIDSFORDRIV: Nettshopper du fordi du trenger noe, eller fordi du kjeder deg? Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Betal alltid med kredittkort

Før du handler på nett, bør du også sjekke hvor rabattsiden har adresse.

– Hvis selgeren holder til innenfor EØS, er du trygg. Da plikter siden å rette seg til norsk lov. Hvis ikke kan du få problemer når du skal klage hvis noe går galt, sier Skogly.

Waterhouse understreker at det er viktig å lese alt som står med små bokstaver.

– Det er fort gjort å gå på en smell hvis du ikke leser alle vilkårene som er oppgitt. Ved kjøp av hotellopphold som er på tilbud er det eksempelvis ofte kun bestemte dager og et avgrenset tidsrom tilbudet gjelder. Det står ofte med liten skrift i hjørnet, forteller han.

Og for all del: bruk kredittkort!

– Hvis du blir svindlet på en rabattside og har brukt kredittkort, plikter banken seg å betale pengene tilbake. Det er i henhold til loven, konstaterer Skogly.

Forbrukerrådet har fått henvendelser fra folk som føler seg lurt etter å ha handlet på rabattsider.

– For eksempel fikk vi en henvendelse fra en kunde som hadde kjøpt seg en klokke på en av de mest populære rabattsidene. Førprisen var her oppgitt til 20.000 kroner, og var satt ned til 6000 kroner. Da kunden tok klokken til urmakeren, fikk vedkommende opplyst at klokken ikke hadde høyere verdi enn 400 kroner, forteller kommunikasjonsrådgiveren.

Skogly understreker at du kan klage hvis du opplever at varen du kjøpte er en piratkopi.

Selv om folk opplever å bli svindlet, mener hun likevel at du nødvendigvis ikke trenger å la deg skremme.

– Hvis du kommer til en seriøs side og finner et godt produkt til en god pris, kan du gjøre et veldig godt kjøp, påpeker hun.

Oversikt over populære rabattsider

KUPP: Rabatter finnes i alle kategorier, og du kan gjøre noen gode kupp hvis du shopper smart. Skjermdump: Cuponation.no

Rabattsider og -koder en med andre ord en gave til den glade nettshopperen – så lenge du ikke handler ukritisk.

Noen av sidene har rabattkoder som skal limes inn under handelen på nettsiden til butikken, mens andre sider praktiserer kjøpet selv.

Det som ofte er fellesnevneren for alle disse sidene er at rabattene er tidsbegrenset, så her må du handle raskt for å gjøre et kupp.

Her er en oversikt over de mest populære sidene med rabatter:

KODER: Noen sider opererer med rabattkoder, mens andre gjennomfører kjøpet for deg. Skjermdump: Jenterabatt.com

Jenterabatt.com: Samler koder og rabatter fra en rekke norske og utenlandske nettbutikker. Har kategoriene mote, tilbehør, reise, hudpleie og sminke. Har både rabattkoder som skal limes inn på butikksiden, og praktiserer noen av kjøpene selv.

CupoNation.no: Norges største samleside for rabattkuponger. Tilbyr rabattkoder i alle slags kategorier: Mote, sport, reise, ferie, helse, underholdning, elektronikk og foto.

Groupon.no: Rabattside som samler rabatter i alle slags kategorier. Ja, her finner du faktisk reduserte priser på alt fra mote og skjønnhet, til advokater og vekterkurs.

Aftenposten Rabattkoder: Her får du rabattkoder som kan limes inn på diverse nettsider. Kategoriene spenner seg fra mote og skjønnhet, til diverse tjenester og reiser.

TID: De fleste rabattkodene er tidsbegrenset, så her gjelder det å handle raskt. Skjermdump: Members.com

Members.com: Skandinavisk rabattside med mote og skjønnhet som hovedkategori. Her foregår kjøpet på deres nettside.

Hotukdeals.com: Britisk rabattside med rabatter på alt fra mote og skjønnhet, til restauranter, reiser og elektronikk. I tillegg har de faktisk dagligvarer som kjeks og til og med kjøtt! Her blir man sendt videre til siden som har tilbudet.

Vouchercodes.co.uk: Britisk side med rabattkoder med kategorier som blant annet mote, helse, skjønnhet, blomster og interiør.

BRITISK SIDE: Det kan også lønne seg å sjekke utenlandske rabattsider. Skjermdump: Vouchercodes.co.uk

Promotionalcodes.org.uk: Nettside fra Storbritannia som gir deg rabattkoder på hva enn du måtte trenge. Her kan du få koder på mote og skjønnhet, men også på for eksempel datingsider.

Mycupons.com: En side som viser forskjellige tilbud i diverse butikker, fremfor å gi rabattkoder. Kan være greit for å oppdatere seg på tilbud hos butikker som Forever21 og Urban Outfitters, spesielt når du er på reise.

POPULÆR: Flipit hevder å være verden mest populære rabattside. Skjermdump: Flipit.com

Retailmenot.com: Amerikansk side med rabattkoder. Noen av kodene her gjelder kun hvis du viser dem i butikk, mens andre koder skal brukes på diverse nettsider. Her kan du finne rabatter på merker som Victoria’s Secret, Forever 21, H&M og ASOS.

Flipit.com: Hevder å være verdens mest populære rabattside, og opererer i alle verdensdelene. Her finner du rabattkoder som kan limes inn hos diverse nettbutikker, blant annet i kategorien mote, skjønnhet og helse. For å få koden må du oppgi e-postadressen din.

Les også:

Dette shopper toppstylistene i høst

Åtte høsttrender du faktisk kan bruke

Ti plagg enhver kvinne burde eie

Saken er opprinnelig publisert på klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:23 Molde og Sarpsborg vant i Spania19:20 Giske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10 Foreldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06 Schmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49 Tilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57 Løshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56 Dark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46 IAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15 Kriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05 Greta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46 Schmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12 Nils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09 Ap-lederen er lei av Giske-saker16:04 Kongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51 Englands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50 Alle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23 Buss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54 Giske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37 Ingen skadd i snøskred i Ørsta14:08 Ble «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59 Forskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59 Omstridt IT-løsning innføres i Norge13:48 Tidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25 Bjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08 Biskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52 Klopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35 Høyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26 Odds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12 Kraftig jordskjelv i Ecuador12:05 Norden vil ha fotball-VM i 202711:59 Halve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30 VM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27 Snø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16 Valgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00 Chelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59 3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30 Laveste ekteskapstall på 25 år10:29 India vil hindre at vann går til Pakistan10:24 Nå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14 Dette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04 Solskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48 Spent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47 Belgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46 Færre innvandrer til Norge09:45 Johaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42 Sundby håper han går under radaren08:17 Storfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55 Israelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49 Giske krever unnskyldning07:46 Nike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45 Mann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44 Japansk sonde landet på asteroide07:36 Israelsk romfartøy på vei mot månen07:23 Vanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19 OL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13 Zuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55 Skar: – Ingen har vært i nærheten06:39 Glatte veier flere steder i landet06:30 Suksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29 Amerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19 Undersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05 Dopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00 Moxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Strømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09 Dømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44 Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41 Krisemåling for Frp03:42 Ruud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34 To av El Chapos sønner siktet i USA03:33 17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11 HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08 Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07 Aktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39 200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43 Kvinne avdramatiserer Giske-video00:24 Boasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13 4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54 Arsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51 Chelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19 Ulset utenfor pallen på normaldistansen23:06 Guaido på vei mot grensa til Colombia22:41 Alle insektene i Norge skal telles22:17 Vitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05 Høgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03 USA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39 IS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09 Fikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56 – Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31 Ikea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11 Kvinnen i Giske-videoen: – Dette var ikke noe mer enn en dans19:57 Iversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39 Knust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24 The Monkees-bassist Peter Tork er død19:20 Bronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04 Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56 Klopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45 To til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike
Siste nytt
19:23SportMolde og Sarpsborg vant i Spania19:20PolitikkGiske: – Åpenbart at det er en maktkamp19:10VerdenForeldrepar erklærer seg skyldige i tortur og mishandling19:06SportSchmid fikk betalt etter strengt høyderegime18:49Helse og livsstilTilbakekalte våtservietter analysert – liten risiko for negative helseeffekter17:57VerdenLøshunder gjorde thailandsk strand til barnas skrekk17:56NorgeDark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel17:46VerdenIAEA: Iran etterlever atomavtalen17:15NorgeKriminelle bander infiltrerer svensk flyplass: – Har vært enkeltsaker i Norge17:05VerdenGreta Thunberg ledet klimaprotest i Paris16:46SportSchmid med nytt VM-sølv, ti år etter, Frenzel vant16:12SportNils Johan Semb slutter som sportssjef for herrelandslaget16:09PolitikkAp-lederen er lei av Giske-saker16:04VerdenKongress-demokrater legger fram forslag for å stanse mur15:51VerdenEnglands statskirke dropper regel om søndags-gudstjenester15:50SportAlle de norske hopperne videre til storbakkerennet i VM15:23NorgeBuss og trailer involvert i ulykke på E6 i Nordland14:54PolitikkGiske gir opp kampen om plass i arbeidsutvalget14:37NorgeIngen skadd i snøskred i Ørsta14:08PolitikkBle «truet med VG-sak» om Giske ble innstilt13:59VerdenForskere fant skilpadde de trodde var utryddet13:59NorgeOmstridt IT-løsning innføres i Norge13:48NorgeTidligere israelsk e-offiser: Frykter ny storkrig13:25PengerBjørn Dæhlie satser på leiligheter på Hafjell13:08NorgeBiskop grep inn i konflikt – to prester fjernet12:52SportKlopp: – Ingen tvil om at Solskjær er United-manager neste sesong12:35NorgeHøyesterett forkaster Eirik Jensens anke12:26PengerOdds alvorlig syke datter får husleieøkning på 90 prosent12:12VerdenKraftig jordskjelv i Ecuador12:05SportNorden vil ha fotball-VM i 202711:59NorgeHalve Norge saltes og strøs før helgeutfarten11:30SportVM-hodebryet tårner seg opp for Sverige11:27VerdenSnø i Los Angeles – dét har ikke skjedd siden 196211:16PolitikkValgkomiteen skal revurdere Giske-innstilling11:00SportChelsea nektes å kjøpe spillere i to overgangsvinduer10:59Verden3,4 millioner har flyktet fra Venezuela10:30Helse og livsstilLaveste ekteskapstall på 25 år10:29VerdenIndia vil hindre at vann går til Pakistan10:24NorgeNå er det 5.328.000 innbyggere i Norge10:14NorgeDette faget skal bu elevane på hundreårets krise10:04SportSolskjær krysser fingrene for stjerneduo før gigantoppgjøret09:48SportSpent Johaug før VM-returen, millionrush i vente09:47VerdenBelgisk klimaaktivist skuffet over Norge09:46NorgeFærre innvandrer til Norge09:45SportJohaug og Jacobsen gråt gledestårer for Eide09:42SportSundby håper han går under radaren08:17SportStorfavoritten Johaug: – Det blir en stor dag07:55VerdenIsraelsk minister vil ikke be Polen om unnskyldning07:49PolitikkGiske krever unnskyldning07:46PengerNike-aksjen falt etter at spektakulær skofadese rammet supertalent07:45NorgeMann sendt til sykehus med alvorlige stikkskader i Oslo07:44VerdenJapansk sonde landet på asteroide07:36VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen07:23MotorVanlig gatelys? Nei, dette er faktisk mye smartere07:19SportOL-kvoteplasser trukket fra verdenscupstevne i skyting grunnet politisk konflikt07:13SportZuccarello: – Jeg har hatt veldig mange fine år her06:55SportSkar: – Ingen har vært i nærheten06:39NorgeGlatte veier flere steder i landet06:30SportSuksess eller fiasko for Riiber i VM-byen06:29KulturAmerikanere refser Smollett for å ha forsøkt å splitte landet06:19Helse og livsstilUndersøkelse: Eggstokkoperasjon ofte unødvendig06:05SportDopinghistorier: Holdt på urinen i 24 timer, hoppet ut av vinduet og livstruende syk av feil blod06:00MotorMoxnes ber om strakstiltak mot dårlig skodde vogntog05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23NorgeStrømmen tilbake i Møre og Romsdal05:09VerdenDømt til livsvarig fengsel for bilmassakre i Australia04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44VerdenNicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:41PolitikkKrisemåling for Frp03:42SportRuud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34VerdenTo av El Chapos sønner siktet i USA03:33Norge17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11KulturHBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08VerdenTidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07PengerAktivister trekker falske sedler etter kritikk fra Norges Bank01:39Verden200 amerikanske soldater blir igjen i Syria00:43NorgeKvinne avdramatiserer Giske-video00:24SportBoasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13Helse og livsstil4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54SportArsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51SportChelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19SportUlset utenfor pallen på normaldistansen23:06VerdenGuaido på vei mot grensa til Colombia22:41NorgeAlle insektene i Norge skal telles22:17NorgeVitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05PolitikkHøgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03VerdenUSA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39VerdenIS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09MotorFikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56Norge– Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31NorgeIkea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11PolitikkKvinnen i Giske-videoen: – Dette var ikke noe mer enn en dans19:57SportIversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39SportKnust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24KulturThe Monkees-bassist Peter Tork er død19:20SportBronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04VerdenNorsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56SportKlopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45NorgeTo til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus