Ap-politiker: – Lei ut et rom om skatten blir for drøy

Eiendomsskatt seiler opp som et av de store stridsspørsmålene i kampen om makten i hovedstaden.
Eiendomsskatt seiler opp som et av de store stridsspørsmålene i kampen om makten i hovedstaden.

Fredrik Mellem, en av Oslo Aps fremste forkjempere for eiendomsskatt, mener de som synes skatten blir for høy bare kan leie ut et rom eller en etasje.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker å stimulere dem med store boliger til å leie ut deler av den. Vi trenger flere boliger i Oslo, sier Mellem til Dagens Næringsliv. Mellem leder Oslo Arbeidersamfunn og var en av forslagsstillerne da partiet i 2014 gikk inn for eiendomsskatt. Han mener det bare vil ta et par måneder med hybelutleie å dekke inn eiendomsskatten.

Les også: Oslo Ap lover bedre eldreomsorg med eiendomsskatt

– Resten vil være skattefri inntekt, sier han, men vedgår at ikke alle har anledning til å leie ut.

– Men svært mange vil ha den muligheten. Når Høyre kommer trekkende med gamle enker med store hus og som lever på pensjon, så er jo det mennesker i store hus der det tidligere bodde mange mennesker. Nå bor de der alene, sier han.

Oslo Høyre-leder Nikolai Astrup kaller Mellems løsning lettvint.

– Veldig mange mennesker som vil rammes av eiendomsskatten bor i helt ordinære boliger og har ikke mulighet til å leie ut et rom. Mange av dem som har mulighet, leier allerede ut til studenter og andre som sliter med å komme inn på boligmarkedet, sier Astrup.

Les også: – Eiendomsskatt er en god investering