Meny

Oljeserviceselskap sier opp 900 fast ansatte

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon besøkte National Oilwell Varco under OTC messa i Reliant Stadium i Houston, USA i 2013. Selskapet er Sørlandets største arbeidsgiver. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 900 faste ansatte og 600 innleide konsulenter. Til sammen må altså 1.500 gå.

Flertallet av de fast ansatte medarbeiderne i Norge jobber i Kristiansand-regionen. Her reduseres bemanningen med rundt 475 stillinger, i Stavanger 235 stillinger, 70 stillinger i Oslo og 120 stillinger i Molde.

Selskapet, som er kjent som NOV, er Sørlandets største private arbeidsgiver. I juni i år varslet selskapet at til sammen 1.500 ansatte måtte gå, og torsdag er det klart hvor selskapet kutter.

– Vi kan heller ikke utelukke ytterligere nedbemanninger, grunnet et usikkert marked med reduserte investeringer og redusert salg av nytt utstyr, sier kommunikasjonsdirektør i NVO, Dag Nordbø, til NTB.

Les også: 229 ble sagt opp på epost – truer med søksmål

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60.000 ansatte. Selskapet leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus