Meny

Riggansatte sagt opp på epost – truer med søksmål

229 ansatte i det kinesiske riggselskapet COSL ble sagt opp i via epost sommer Illustrasjonsfoto: Jon Eeg (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforeningen Safe har varslet søksmål mot det kinesiske riggselskapet COSL etter 229 ansatte ble sagt opp i sommer. Oppsigelsen kom først på epost, og det er dette Safe reagerer på.

Ifølge eposten skulle oppsigelsen tre i kraft fra 1. juli, men fagforeningen mener den datoen ikke kan gjelde, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi hevder at epost ikke oppfyller lovens krav til hvordan en oppsigelse skal sendes ut. De rekommanderte brevene ble ikke mottatt av de ansatte før etter 1. juli. Loven sier at oppsigelsesfristen begynner å løpe fra den 1. i måneden etter at oppsigelsen er mottatt. Da blir det feil av COSL å beregne oppsigelsesfristen fra 1. juli, mener advokat Elisabeth Bjelland i Safe.

Les også: Olje­­ser­vice­­sel­­skap sier opp 900 fast ansatte

Riggselskapets sjef i Norge, Jørgen Arnesen, sier verken bedriften eller de lokale fagforeningene – Industri Energi, Safe og DSO – kjenner seg igjen i fremstillingen om at de ansatte fikk oppsigelse på epost uten annen form for kontakt. Arnesen sier til Aftenbladet at bedriften og de tillitsvalgte har vært opptatt av å følge lover og spillereglene i arbeidslivet.

Det er tøffe tider i oljenæringen, blant annet som følge av lave oljepriser og færre investeringer. Oppsigelsene i COSL kom etter at Statoil kansellerte en kontrakt i juni.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus