Meny

Norsk journalist fikk falske sedler fra minibank

NTB-journalist Per-Kristian Eriksen fikk ti falske sedler fra en minibank på silkemarkedet i Beijing. Alle hadde samme serienummer. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NTB-journalist Per-Kristian Eriksen fikk ut falske sedler av en minibank i den kinesiske VM-byen Beijing mandag.

– Jeg tok ut 1.000 kinesiske yuan fra en minibank på silkemarkedet i Beijing. Da fikk jeg ti 100-sedler som viste seg å være falske, sier journalisten, som for øyeblikket er i Kina for å dekke VM i friidrett.

At det var noe galt med pengene fikk han erfare da han skulle ta taxi tilbake til hotellet. Drosjesjåføren ville nemlig ikke ta imot pengene.

– Han sa ett eller annet på kinesisk, gestikulerte og så måtte vi gå ut av taxien, sier Eriksen, som forteller at det samme gjentok seg i drosje nummer to. Først på tredje forsøk kom han seg tilbake til hotellet. Der spurte han resepsjonen om det var noe galt med pengene, noe det viste seg at det var – serienummeret var nemlig helt likt på alle sedlene.

– Nå har politiet vært her, men all prat foregår på kinesisk, noe som er helt uforståelig for meg. Men jeg har blitt fortalt at de tar dette på største alvor, sier Eriksen, som er glad han bare tok ut 1.000 yuan, det vil si rundt 1.400 kroner.

– Det er betenkelig at når man bruker offisielle kinesiske minibanker, dette var City Bank China, så kommer det ut falske pengesedler. Jeg har vært over hele verden i jobbsammenheng, og aldri opplevd tidligere at det har vært skummelt å ta ut penger i en bankautomat fra en velansett bank, sier Eriksen.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus