Meny

20.000 kunder står i fare for å miste pensjon

PENSJON: 20.000 nordmenn står i fare for å tape av pensjonen sin. Foto: Colourbox
PENSJON: 20.000 nordmenn står i fare for å tape av pensjonen sin. Foto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye EU-regler kan påføre kunder med fripoliser i selskapet Silver tap i pensjonen.

Selskapet Silver forvalter fripoliser for omtrent 20.000 kunder i Norge, med verdier for åtte milliarder kroner. Nye krav til hvor mye kapital slike selskaper behøver, setter kundene i trøbbel, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er en ekstrem situasjon, sier styreleder i Silver, Stig Grimsgaard Andersen, til Dagens Næringsliv.

Silver har i dag 430 millioner i egenkapital, men trenger tre-fire milliarder ekstra hvis de skal forholde seg til reglene.

Hvis de ikke greier å skaffe den nødvendige kapitalen, kan Silver bli satt under offentlig administrasjon.

– Da kan staten prøve å få en av de andre selskapene, som DNB eller Storebrand, til å ta over kundene våre. De vil kanskje kreve en rabatt for å ta dem inn og det kan bety at kundenes pensjoner blir påført tap, sier administrerende direktør Mikkel Berg i Silver, til Dagens Næringsliv.

Dagens regelverk heter Solvens 1 og skal erstattes av Solvens 2. Silver har søkt Finansdepartementet om dispensasjon fra det nye regelverket, for å sikre at kundene ikke taper på fripolisene selskapet forvalter for dem.

– Ved å gi oss dispensasjon kan Finansdepartementet bidra til å sikre kundenes interesser og fortsatt konkurranse i et viktig marked, sier Berg.

Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus