Nå kommer skattepengene

Skattepengene er på vei til 2,5 millioner nordmenn som har penger til gode på skatten for inntektsåret 2014. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Skattepengene er på vei til 2,5 millioner nordmenn som har penger til gode på skatten for inntektsåret 2014. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Onsdag er første utbetalingsdag for skattepengene. Annenhver nordmann får igjen penger på skatten, og de første kronene er allerede på vei inn på konto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere. Det har ført til at selvangivelsen er en stadig enklere oppgave å utføre for innbyggerne, samtidig som vi kan levere et raskere og sikrere skatteoppgjør, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Tre av fire skatteytere får skatteoppgjøret kun elektronisk. De 2,5 millioner skattebetalerne som har penger til gode får disse utbetalt innen to uker, opplyser skatteetaten i en pressemelding. Til sammen får de tilbake drøyt 27 milliarder kroner.

Samtidig er det drøyt en halv million lønnstakere og pensjonister som må betale 7,4 milliarder i restskatt. De som skylder inntil 1.000 kroner, må gjøre opp for seg innen 20. august. Beløp over 1.000 kroner blir delt i to terminer med innbetaling 20. august og 24. september.

Personvernpolicy