Tannbehandling topper klagelista i det private

Tannlegesakene omhandler rotfylling, kronebehandling, innsetting av broer og implantater, trekking av visdomstenner og diagnostisering av tannkjøttsykdommer.
Tannlegesakene omhandler rotfylling, kronebehandling, innsetting av broer og implantater, trekking av visdomstenner og diagnostisering av tannkjøttsykdommer. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tannlegesaker utgjør halvparten av klagene som Norsk pasientskadeerstatning får inn fra pasienter hos private helsetjenester. Plastisk kirurgi er også et problemområde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er seks år siden Norsk pasientskadeerstatning (NPE) begynte med behandling av erstatningssaker for privat helsetjeneste, og det er kommet inn 2.941 saker.

I løpet av disse årene har 675 personer fått erstatninger på til sammen 90 millioner kroner.

Drøyt halvparten av sakene gjelder tannbehandling, mens kirurger står for en andel på 17 prosent. Omtrent halvparten av kirurgisakene er plastikkirurgi, og rundt 33 prosent er ortopedi.

Tannlegesakene omhandler rotfylling, kronebehandling, innsetting av broer og implantater, trekking av visdomstenner og diagnostisering av tannkjøttsykdommer.

Rundt tre av fire erstatninger utbetales fordi behandlingen ikke ble utført på riktig måte. I 27 saker mener NPE at pasientene fikk for dårlig informasjon.

– I noen saker gir vi medhold fordi vi mener at helsepersonellet ikke har gitt god nok informasjon på forhånd, og at pasientene mest sannsynlig ikke ville gjennomført behandlingen hvis de hadde fått god informasjon om komplikasjoner og risiko, sier NPE-direktør Rolf Gunnar Jørstad.

Personvernpolicy