Papiravisene taper stadig terreng

Stadig færre nordmenn leser papiraviser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Stadig færre nordmenn leser papiraviser. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Papiravisene er fortsatt i fritt fall, mens TV-tittingen er stabil. Internett med nettaviser og sosiale medier er stadig de mest populære mediene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1997 leste 84 prosent av befolkningen en eller flere papiraviser hver dag. I 2016 var andelen 39 prosent, ned fra 42 prosent i 2015, viser tallene i Norsk Mediebarometer fra Statistisk sentralbyrå. Det er bare et tidsspørsmål før den første papiravisen forsvinner.

Lesingen av nettaviser steg med 5 prosent i fjor, fra 51 prosent i 2015 til 56 prosent i 2016. Økningen i de som leser aviser på nett betyr at den totale andelen av befolkningen som leser aviser, inkludert både papiraviser og nettaviser, ligger ganske stabil, fra 72 prosent i 2015 til 73 prosent i fjor.

Les også: Svekket omdømme for Rema 1000

Mange eksperter mener at det bare er en tidsspørsmål før TV-titting på vanlig lineær TV forsvinner, men tallene fra Norsk Mediebarometer tyder på at det foreløpig ikke er noe som er rett rundt hjørnet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens den totale andelen TV-titting ligger på 67 prosent i fjor, det samme som året før, er det bare 12 prosent som oppgir at de ser på TV via strømming på nettet. I fjor så vi gjennomsnittlig på TV i 112 minutter per dag, en liten øking fra 2015 da vi brukte 107 minutter.

Les også:

Nordmenn vant 275 millioner kroner i Viking Lotto

Her er siste luksus-nytt fra Mercedes

Australia vil stramme inn reglene for statsborgerskap